16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

“Komisarju sem preprosto napisal, da glede na vse, kar je moja 5-članska družina v teh 19. letih doživela, v slovensko pravno državo preprosto ne verjamem več”

V povezavi z dopisom, ki ga je  ob poročilu o vladavini prava v Sloveniji  evropskemu komisarju za pravosodje pred kratkim  poslal slovenski zunanji minister dr. Anže Logar sem tudi jaz poslal pismo evropskemu komisarju za pravosodje, v katerem sem ga opozoril na vladavino prava v Sloveniji, kot ga doživljamo navadni državljani te države, ki nismo pripadniki nobene politične stranke ali opcije. V tem pismu evropskemu komisarju sporočam, da moja družina po nasilnem pregonu iz lastnega stanovanja že več kot 19 let in  kljub vsem mogočim in nemogočim postopkom, ki sem jih v tem času sprožil pred  organi oblasti (izvršilna, zakonodajna, pravosodna) še vedno živimo brez lastnega stanovanja in osnovnih ustavnih pravic. Kljub številnim postopkom in peticijam oblastem v tem času nismo dosegli ničesar, zato sem komisarju poslal povezavo do pisma, ki sem ga oktobra lani poslal vsem najvišjim predstavnikom vseh treh vej oblasti, tudi generalnemu sekretarju vlade Marjana Šarca s prošnjo, da pismo obravnava slovenska vlada, od večine pristojnih nisem dobil niti odgovora. Zato evropskega komisarja obveščam, da so osnovne ustavne pravice pri nas namenjene samo »piflarjem« v srednjih šolah in na fakulteti, vsi odgovorni za varovanje teh pravic pa se na to požvižgajo. Zato mu predlagam, da malo bolj podrobno preučijo, kako slovenski pravni red občutimo in doživljamo navadni slovenski državljani.

 

V dokaz za to sem mu poslal povezavo do moje spletne strani in številnih dokumentov, ki so dostopni na tej povezavi kot tudi povezavo do mojega pisma drugorazrednega državljana (dostop:http://primer-sostaric.si/new%20documents/pisma%20oblastem/2019/odprto_pismo-drugorazredni_drzavljani-29_10_2019.pdf), v katerem sem podrobno opisal 19-letno kalvarijo moje družine z »mlini na veter« pri nas. Sporočil sem mu tudi, da sem vsem parlamentarnih strankam v okviru tega pisma predlagal, da črtajo vse člene o človekovih pravicah iz slovenske ustave ter dodajo nov člen, da v Sloveniji obstajamo državljani prvega in drugega razreda.

Na moji spletni strani je več kot dovolj dokazov za to! V rubriki peticije oblastem pa so (pre)številni dopisi, ki sem jih do zdaj poslal najvišjim predstavnikom (od predsednika Kučana naprej do Marjana Šarca –  glej:  https://www.primer-sostaric.si/).

Upam, da bo tudi moje pismo spodbudilo EU, da bo podrobneje pogledala, kako navadni državljani doživljamo in občutimo delovanje pravne države. Komisarju sem preprosto napisal, da glede na vse, kar je moja 5-članska družina v teh 19. letih doživela, v slovensko pravno državo preprosto ne verjamem več, zato bo morda tudi to pripomoglo, da bomo navadni slovenski državljani po 19 letih dočakali, da bo morda vsaj kdo od odgovornih prenehal tiščati glavo v pesek, kot dokazujem v mojem primeru.

Dostop do pisma EU komisarju in dopisa našemu zunanjemu ministru (https://www.primer-sostaric.si/peticije-oblastem /),

Z odličnim spoštovanjem!

Stanislav Šoštarič, Litija

Zadnje novice

Sorodne vsebine