10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Kognitivni zdrs leve opozicije

Igor Evgen Bergant je tačas verjetno največja intelektualna kapaciteta na RTV SLO. Tekoče govori več tujih jezikov, je zelo izobražen, inteligenten in razgledan, ter zelo dober in spreten govorec. Pri njegovih zaključnih stavkih, kratkih komentarjih in »bravurah« pri poročilih ali odmevih RTV SLO, pa je zaznati narcisoidnost, navdušenje nad samim sabo, celo domišljavost. Bergant je v bistvu levi snob. Samovšečnost, občutek lastne pomembnosti ali želja po tem, je največji zaviralec ustvarjalnega mišljenja in intelektualnega potenciala. 

 

Pri včerajšnjem njegovem intervjuju z premierjem Janezom Janšo (RTV SLO 19.11.2020 ob 20:00) pa se je izkazalo, da je za premiera Igor Bergant 2. liga, zaradi česar  ni mogel skriti zagrenjenosti. To se Igorju Bergantu sicer ne dogaja, vedno intelektualno in retorično nadvladuje svoje sogovornike, zato je toliko težje požrl svoj vsebinski (soočenje dejstev in argumentov), intelektualen in retorični poraz.

Pri nadaljevanju oddaje RTV SLO ob 21:00, pri pogovoru z voditelji opozicije, pa je bilo več kot očitno, da se 3. vaška liga pogovarja s 3. vaško ligo. Novinarka Tanja Gobec je kot šolarčke vzpodbujala štiri voditelje opozicije, kako in zakaj naj bi oni prišli na oblast, če bodo, ko bodo, da bodo oni »rešili« Slovenijo. Neprijetnih vprašanj in resničnih argumentov ni bilo. Levičarska malomeščanska intelektualna beda.  Patološko svetohlinstvo namesto resničnih argumentov. Gola zavist, ker je vlada premiera Janeza Janše objektivno uspešna. Luka Mesec-Burek je blebetal, da naj bi desna provenienca živela v nekem svojem nerealnem vzporednem vesolju. Večinski levičarski mediji pa da poročajo, komentirajo in s tem ustvarjajo, po njegovem, realen svet. Drži ravno obratno. Celotna levica ima hude kognitivne motnje zaznavanja resničnih dejstev in realnosti. Zdrsnila je v totalni kognitivni »black-out«. Glede na sanjarjenje o konstruktivni nezaupnici in 46 glasovih, ki naj bi jih priskrbel neki Jože P. Damijan, potrebuje temeljit kognitivni pregled pri psihiatru.

Mentalno celotna levica  izhaja iz propadlega komunističnega režima lažnih parol in floskul, kjer je bil največji greh povedati resnico. Tistega, ki jo izreče, infantilno histerično napadejo. Resničnih argumentov nimajo. Ne dobrih, ne slabih. Sploh nobenih.  V pismu 17.11.2020 premiera Janeza Janše voditeljem EU in voditeljem držav EU, drži vse. Ti so mu prisluhnili in hitro spoznali, da ima prav, ter ga v včerajšnji videokonferenci prosili, da naj v sporu o »vladavini prava« med članicami EU doseže kompromis. Kompromis je za svobodno in demokratično Evropo enako kot zmaga. Zmaga za vse nas, Evropejce. Verjamemo, da ga bo premier Janez Janša dosegel. Že sedaj si lahko od skorajšnjega predsedovanja Slovenije Svetu Evrope v letu 2021, veliko obetamo. Po dolgih letih imamo Slovenci vrhunskega premiera, voditelja in državnika, politika 1. evropske lige. 

Čredni levičarski histeriji je po dolgem času na žalost spet podlegel tudi predsednik Borut Pahor, ki je sicer, odkar posluša dr. Ernesta Petriča, nehal klatiti neumnosti. Njegova trditev, da volitve leta 2014 niso bile ukradene, da je bilo v Sloveniji vedno vse po evropskih načelih »vladavine prava«, je jutranji panični kognitivni zdrs. Zamudil je lepo priložnost, da bi molčal in vsaj počakal, kako bodo na pismo premiera Janeza Janše reagirali voditelji EU. Če je časten mož, naj se vpraša, kaj bi storil, če bi v kampanji za predsedniške volitve 2017 njegovega protikandidata Marjana Šarca strpali v politični zapor. Ali bi kot izpričan demokrat hotel na nepošten način zmagati volitve? Ali pa bi jih razveljavil? Vpraša naj se tudi, zakaj je čestital Josephu Bidnu za zmago, saj ZDA še niso objavile uradnih rezultatov predsedniških volitev. Predsednik Borut Pahor si domišlja, da mora urgentno popravljati  zunanjepolitične, po njegovem napake, premiera Janeza Janše. Raje naj vzame metlo, pomete pred svojim pragom in se namoči v slovenskem slanem jezeru. Če je premier Janez Janša naredil kakšno napako, jo bo popravil sam.  

Koper, 20.11.2020                                                                                                              Dr. Janez Suša

Zadnje novice

Sorodne vsebine