14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Kdo vam laže v tarči!

Uvodoma naj začnem s kratkim insertom iz čudovitega filma »KAZNILNICA ODREŠITVE« kjer igralec Morgan Freeman takole ogovori soigralca Tima Robbinsa; »Pa ne me basat , pa saj ti si enostavno dober, kaj dober ti si pravi genij«. To prispodobo lahko mirne duše pripišem uredniku Nova24TV g. Borisu Tomašiču.

Da je temu res tako pa je v celoti pokazala njegova vrhunska oddaja »KDO VAM LAŽE«  v kateri je v celoti reagiral in praktično na prafaktorje raztrgal oddajo »TARČA« ,ki jo je dan po prej pod vodstvo prodane duše novinarke Erike Žnidaršič  predvajala  RTV-Slovenija. Temu se dejansko lahko reče genialnost g. Tomašiča .Ob gledanju oddaje sem bil prav zgrožen ampak zgrožen le do naslednjega dne , ko je bila na Nova 24 tv že prej omenjena oddaja »KDO VAM LAŽE«.

Toliko neresnice, podtikanj, potvarjanj dejstev, polaganja odgovora v usta v usta nastopajočih  vse to je krasno vodila novinarka Erika Žnidaršič. Sramota, kaj si je ta večer v Tarči privoščila omenjena novinarka. Zato pa še enkrat vse čestitke  Borisu Tomašiču, čestitke pa si seveda zasluži tudi celotna novinarska ekipa Nova 24 TV.

Še eno stvar bi rad razčistil o naši RTV- Slovenija. Prav osupnil sem, ko sem prišel do podatka, da celotna novinarska snemanja v ZDA podpira demokrate (leva politično opcija) kar v 93%. Le dobrih 7% pa bi zaupalo svoj glas republikancem, t. j. desni politični opciji                    (vir: novinar Miro Petek).

Kako je pa s tem pri nas ? Res, da to vrstne ankete zaenkrat še nimamo; procent pa bi zagotovo še veliko nižji kot sem ga malo prej omenil. Naj malo špekuliram: Kdo od naših novinarjev na RTV Slovenija bi dal svoj glas desni politični opciji? Mogoče g. Jože Možina, mogoče novinar g. Pirtovšek in mogoče še gospa Rosvita Pesek. Pa smo pri koncu.

In sedaj, če vzamemo, da na omenjeni RTV deluje aktivno le 200-300 novinarjev pa pridemo do neverjetnega spoznanja, da je desni politični opciji naklonjen le približno en procent novinarjev RTV Slovenija. Vsak odgovor pri tem popolnoma odveč.

Kaj nam je treba storiti? Potrebujemo le dobrega odvetnika, ki bi poskušal na Ustavnem sodišču RS izpodbijati sedanji totalno nespremenljiv zakon o plačevanjem RTV naročnine (plačaj TV pa, če tudi ti v stanovanju gori le ena svetilka ali žarnica .)

Le na tak način  bi zamajal miselnost te leve novinarske eminence , da so oni eni in edini na tem svetu in da je (vzeto po sosedih Hrvatih) nad njimi le še bog in čisto nebo.

Stane Miglič, Slovenj Gradec

Zadnje novice

Sorodne vsebine