17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Katastrofa, kar se sedaj dogaja na področju migracij!

To, kar se sedaj dogaja z migracijo je daleč od normalnosti. Prvič večina teh migrantov trpi mraz, lakoto in popolno neudobje ter stalno nevarnost celo za smrt. Kje so OZN? Kje so vse dobrodelne organizacije? Kje so humanitarne organizacije in podobne organizacije, ki naj bi pomagale migrantom? Kje je tisti bogataški tajkun Soros, ki je pred časom napovedoval da bo omogočil trem miljonom Afričanom vstop v Evropo?

 

Marakeška deklaracija je polomija, ker govori le o nekakšni varnosti čez  Sredozemlje in čez Saharo kar ni nič od tega. Vse to je lažnjivo ker migracija se veča z dneva v dan vendar nihče se ne vpraša zakaj? Nihče se ne vpraša zakaj bežijo ali so morda izgnani iz teh držav, ki so samo islamske. Nihče se ne vpraša iz koliko držav bežijo ali jih izganjajo.  Ne bežijo samo iz vojnih področji kjer se pravzaprav bojujejo le muslimanski narodi. Za Sirijo slišimo v poročilih vsak dan, v vojni so še Jemen, Libija, Afganistan, delno tudi Libanon, Somalija in še cela vrtsta islamskih držav, če kje ni vojne pa so razmere v teh državah v popoplnem kaosu.  Nihče od piscev, posebno v levičarskih časopisih, niti pomisli ne da bi se vprašali zakaj toliko migracije? V svetu za tiste ki delajo ne samo v tovarnah ampak na polju ni lakote! Tam kje je brezdelje pa je že nasatopila lakota in totalni nered. Ogromne količine denarnih sredstev gre za varnost migrantov in sedaj na Grško Turški meji tudi za orožje, ki je uperjeno proti migrantom. Turčija grozi Evropi in odpira meje za begunce po drugi strani jih preganja z vodnimi topovi in solzivcem pa verjetno tudi s pravim orožjem.

Evropa ne zna pravilno ukrepati proti terorističnemu diktatorju- sultanu Turčije!. To kar počnejo Turki je popolnoma nerazumljivo ker obenem bombardirajo že na pol uničene kraje po Siriji! V Siriji kjer je vojna že deveto leto ljudje bežijo, vojno pa povzročajo prav tisti kamor se zateka največ migrantov, ena  teh držav je Turčija. Turčija pa kar naprej bombardira po Siriji, Asadova vojska prav  tako, pomagajo jim Rusi, ki čuvajo diktatorja in obenem tudi bombnardirajo in pobijajo ljudi. Zakaj ne bežijo migranti tudi v Rusijo? Pa ne bom našteval vseh, ki se tam v Siriji bojujejo ker, vseh niti ne poznam, in ne vem zakaj je toliko držav vpletenih v to neskončno in nesramno vojskovanje, kjer nastrada le narod. Ljudje brezglavo  bežijo ker niti sami ne vedo kam naj gredo, z otroki in starimi, ki sproti tudi umurajo. Turčija ki jih veliko sprejme jih potem poizkuša spraviti v Evropo in Erdogan kot Turški sultan izsiljuje Evropo za denarna sredstva, to se kar naprej pojavlja in  sicer zato ker se resnično nihče več ne vpraša zakaj toliko migracije ne le iz vojnih področiji v islamskih državah temveč iz vseh islamskih držav!? Skrb za varno pot so obljubljali tudi z Marakeško deklaracijo vendar ni nič od tega res. Tudi bogataški tajkun Soros forsira begunce iz Afrike v Evropo take ljudi bi moračla OZN ustaviti, ker je njegovo početje genocidno dejanje.

Migranti vsekakor so žrtve, vendar največji krivci so zamolčani, to so države iz katerih bežijo in OZN, kot vse humanitarne organizacije bi morale pogledati in preverjati zakaj tako množično bežanje tudi iz držav kjer ni vojne! Vsi mediji pri nas in v tujini prikazujejo le nesrečneže in stokanje ne bo pomagalo če ne bodo preverjali v državah od koder bežijo in zakaj. Denarna sredstva ki gredo za pomoč migraciji bi še kako prav prišla v državah od koder bežijo vendar še enkrat povdarjam tega nihče, niti ne omenja!? Posebno se človek vpraša zakaj toliko mladih fantov-migrantov, ki jih je številčno največ zakaj ne bi ostali doma in začeli z delom? Samo pomagati migrantom ne bo rešilo tega problema! Na Turški in grški meji je pravi kaos. Turki ki so grozili Evropi da bodo odprli meje se je to zares zgodilo sedaj pa tja pošiljajo trume policije in vojsko tako da je zmešnjava popolna. Sedaj so zagotovo Grki v velikih težavah ker pritiska veliko število migrantov in še hočejo nadaljevati pot v preostali del Evrope. To je totalna zmešnjava za katero je tudi krivda vodilnih v Evropi in predvsem OZN ki ne naredi reda!

Levičarji pri na v Skoveniji vneto zagovarjajo migracije ker se ne zavedajo da so te migracije ki se sedaj dogajajo prisiljene in škodujejo prav tako levičarjem. V kolikor se ne bodo zganili Združeni narodi ni pričakovati nikakršnega izboljšanja ampak le vse slabše. Naj slučajno sedaj zajame še te reveže ki bežijo ta načezljinva bolezen Coronavirus potem je katastrofa popolna.

Silvan Štokelj, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine