7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Kam je izginila zadnja Uranova maša za domovino?

Piše: Ana Karantanska

Dne 26. decembra 2016, je v Senovem potekala sv. maša za domovino, ki jo je skupaj z domačim duhovnikom daroval pokojni ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran. Maša je potekala v domoljubnem duhu, udeležili so se je člani Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in avtobus romarjev iz Ljubljane. Ob koncu sv. maše je nadškof Uran blagoslovil slovensko in evropsko zastavo.

Zakaj je ta maša, katere posnetek je umaknjen iz javnosti, tako pomembna? Odstranitev posnetka so po vsej verjetnosti zahtevali tisti, ki ne marajo domovinskih pridig v korist Slovencev in podpirajo islamizacijo Evrope.

Pokojni nadškof Alojzij Uran je imel gorečo in odločno pridigo, v kateri se je dotaknil ISLAMIZACIJE. V prispodobah so bile sporočilnosti velike vrednosti. Slovencem je prek življenjske zgodbe svetnika svetega Lazarja nakazal, zakaj se je vredno boriti za domovino, za svoj jezik in za svojo vero. Da se je potrebno za suverenost boriti, ne glede na ceno!

Kdo je bil sveti Lazar? Bil je vodilni, nadarjen slikar v Carigradu, z izjemnim talentom za risanje in rezbarjenje svetih podob. Bil je pobožen in spoštljiv do krščanske vere. Da bi na svojo stran pridobil svoje najhujše vojaške nasprotnike – Arabce -,  je cesar Teofil prepovedal vsako čaščenje in izdelovanje svetih podob.

Lazar, takrat vodilni slikar, se ni uklonil islamizaciji in je še naprej častil krščanstvo ter izdeloval  portrete svetih podob. Cesar ga je dal vreči v kanalizacijo, da bi se utopil, a ker je preživel, mu je dal izžigati meso na dlaneh. Lazarja je rešila cesarica, kateri je v zahvalo narisal svetega Janeza Krstnika, sliko, ki je zaslovela kot čudodelna. Po smrti moža je cesarica naznanila konec preganjanja krščanstva, Lazar pa je kljub slavi ostal skromen in pobožen menih, beatificiran v svetnika.

Upam, da razumete, kaj je želel povedati pokojni Alojzij Uran? Da se NE SMEMO UKLONITI in prodati svoje domovine in svoje vere, čeprav cesar (EU z Van der Layenovo na čelu) od nas to zahteva! NE SMEMO popustiti, boriti se moramo za slovensko suverenost!

Nadškof Uran je bil domoljub, zvest veri in precej uporniški. Bil je napreden v mišljenju, zato je bil zaradi svoje ljubezni do domovine nazadnjaški cerkveni oligarhiji že zgodaj trn v peti.

Imel je ogromno podporo pri preprostih ljudeh, ker je bil ljudski in med ljudmi ni razločeval, zato si nasilje nad nadškofom Uranom s strani njegovih sobratov škofov zasluži ostro grajo in potrjuje dejstvo, da imajo nekateri slovenski škofje raje denar kot Boga. Skromni nadškof Uran je bil pravo nasprotje “aristokrata” in kučanista Rodeta, ki mu več kot vera pomenijo osebni blišč, polna denarnica in osebni užitki. Protislovenski Rode je najbolj odgovoren za velik odklon od vere pri slovenskem narodu. To kar ni uspelo Kardelju in Mačku je izvedel Rode! Pripisali bi mu lahko tudi duhovno likvidacijo in razvrednotenje domoljuba Urana. RKC nas je že enkrat potisnila v škodljivo tvorbo

SHS, v kateri smo izgubili suverenost, sedanja slovenska RKC pa je neposredno podložna  “Zagrebački cirkvi”…

Čas vse jasneje nakazuje, kdo je bil največji krvnik g. Urana, in kdo je pri nasilju nad njim sodeloval. Žalostno je, da je skrajno levičarsko trobilo Mladina objavilo njegova osebna pisma, medtem, ko smo jih pričakovali objavljene v desnih časopisih.

A nadškof Uran ni bil poslednji “Mohikanec” Cerkve v borbi, da Evropa ostane krščanska! Vse več

ljudi, ki so posvetili življenje bogoslužju se sprašuje, kaj je narobe s sedanjim papežem Frančiškom, da podpira masovno priseljevanje muslimanov v Evropo, istospolnost, globalizacijo in nenazadnje je sumljivo tudi to, da je Frančišek javno podprl kralja vojne in kaosa – Bidna. Takšne stvari niso pojemljive niti frančiškanom, ki vodijo tv kanal EXODUS.

Ljudje, kot je pokojni nadškof Uran, so za Slovence zelo dragoceni, zato me iskreno zanima, kdo je dal odstraniti iz “youtube” eno njegovih najboljših maš za domovino, katere ponovitev smo lahko dve leti nazaj ob Božičnem času gledali tudi na TV NOVA 24?

Zadnje novice

Sorodne vsebine