21.2 C
Ljubljana
petek, 21 junija, 2024

Jubilejni Primorski dnevi na Koroškem

Piše: C. R.

Danes, 19. 10. 2021, se začenjajo 20. Primorski dnevi na Koroškem, ki jih prireja Krščanska kulturna zveza (KKZ) v sodelovanju s Slovensko prosveto v Trstu in Zvezo slovenske katoliške prosvete v Gorici.

Letos se bodo zvrstile štiri prireditve.

Načrtna kulturna izmenjava med Koroško in Primorsko se je začela leta 1983, ko so predstavniki Zveze slovenske katoliške prosvete v Gorici, Slovenske prosvete iz Trsta in Krščanske kulturne zveze iz Celovca na srečanju v Ukvah sklenili redno kulturno izmenjavo vsako leto sredi oktobra, izmenično na Primorskem in na Koroškem.

Tudi letos bo med Primorsko in Koroško potekala kulturna izmenjava oz. kulturno sodelovanje. Prireditve od 19. do 27. oktobra 2021 segajo od predstavitve publikacij 19. 10., srečanja glasbenih šol 22. 10., do izvedbe Jožefove maše v farni cerkvi v Dobrli vasi 24. 10.. Zaključili se bodo s predstavitvijo PUBLIKACIJE Alojza Rebule (1924 – 2018), APOKRIF (izšla posthumno, Mladika) v Slovenskem knjižnem centru v Celovcu v sredo, 27. 10.

V okviru prireditvenega cikla gostujejo na Koroškem oz. Primorskem posamezniki in skupine in pokažejo prerez svojega kulturnega delovanja. Dejansko so te prireditve pomemben prispevek k skupnemu slovenskemu kulturnemu prostoru in krepijo vezi med rojaki, ki živijo izven matične domovine.

20 . Primorski dnevi na Koroškem, 39. izmenjava

19. – 27. oktober 2021

Prireditelji: Krščanska kulturna zveza, Zveza slovenske katoliške prosvete v Gorici, Slovenska prosveta v Trstu

 

DANES ob 11.00 uri:

PREDSTAVITEV PUBLIKACIJ

V samostojnosti je moč, Marjan Drufovka, Goriška Mohorjeva

Knjigo in avtorja predstavi novinarka Erika Jazbar

 

Revija Mladika, predstavi Ivo Jevnikar

Celovec, Tischlerjeva dvorana

 

Prisrčno vabljeni!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine