18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Janez Stanovnik – Pravi obraz; Častilci povojnih klavcev, kaj od zapisanega ni res!?

Zaradi intervjuja z Igorjem Omerzo na TV Slovenija o njegovi knjigi o Janezu Stanovniku protestira Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki od nacionalne televizije pričakuje opravičilo.

 

Z zanimanjem spremljam žolčne odzive simpatizerjev povojnih klavcev, ko jim uradno dokumentirani argumenti in zgodovinska dejstva o pravem obrazu tov. Janeza Stanovnika ne gredo v račun. Sicer pravijo o mrtvih vse dobro, seveda, če je mrtvi delal samo dobro.

V primeru pa, ko se za politikantskim ‘make-upom’ skriva vse slabo, imamo pravico z/vedeti Resnico o pravem obrazu tov. Janeza Stanovnika, vse še toliko bolj, ko mu je pro/udbovska globoka država uredila vse potrebno za parcelo na elitni lokaciji, na katero so častilci povojnih klavcev v posmeh nečastilcem povojnih klavcev postavili sporni spomenik udbovsko protežiranega tov. Janezu Stanovniku, za katerega tudi velja, da mu RS nikoli ni bila niti intimna opcija, kaj šele javna…

Tako smo priče nore situacije, ko bivši poslanec večkrat preimenovane zločinske ZKPS, sedaj SD tov. Marjan Križman kot predsednik Zveza združenj borcev za vrednote NOB od nacionalne televizije pričakuje celo opravičilo zaradi širjenja uradno dokumentiranih zgodovinskih dejstev, ki jih je zbral g. Igor Omerza ob arhivskem proučevanju pravega pro/udbovskega obraza tov. Janeza Stanovnika.

V predmetni polemiki nisem zasledil, da bi častilci povojnih klavcev s proti/argumenti spodbijali katerokoli od navedb g. Igorja Omerze, sem pa zasledil glasno renčanje/kruljenje tistih, ki prisegajo na prozorno demagogijo, prazno zanikanje, amoralen populizem, zavržna podtikanja, gnusno sprenevedanje, …, vse v čaščenju zlagane podobe tov. Janeza Stanovnika…

Ne gre spregledati niti zanikati zgodovinskega dejstva, da je bil tov. Janez Stanovnik reden gost vsakoletne pro/udbovske maškarade v Dražgošah, kjer je ob 70. letnici kot predsednik Zveze društev za vrednote NOB ostro kruleče verbalno napadel njemu neljubega veleposlanika ZDA g. Josepha Mussomelija, predstavnike takratne opozicije – pa ob krulečem navdušenju častilcev povojnih klavcev – javno ozmerjal s: ‘Hlapci, za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni’!? Vsakemu vsaj povprečno raz/umnemu posamezniku v RS dovolj, da ve kam je in kam še vedno spada pro/udbovski prvorazredni tov. Janez Stanovnik, za katerega velja, da se za zanikrno zmerjanje drugače mislečih nikoli ni opravičil.

Zanikanje zgodovinsko dokazanih arhiviranih dejstev (op.a. kolikor jih je ostalo od večinoma uničenih/skurjenih arhivih, za kar je poskrbela Kučan/Ertlova UDBA sama – je že vedela zakaj – vse v času primopredaje oblasti Demosovi vladi), ki žali zdravi razum, kjer bivši poslanec pro/udbovsko pogojene SD tov. Marjan Križman javno navaja: »Ocenjujemo, da namen oddaje ni bilo podajanje nepristranskih in preverjenih dejstev, temveč zloraba zgodovine v politične oziroma strankarske namene. Od TV Slovenija bi pričakovali, da bo v svojih oddajah spoštovala pravila novinarske etike ter kadar gre za zgodovinske teme, tudi znanstvena merila. Namesto tega TV Slovenija dovoljuje zlorabo in spreobračanje zgodovine v korist tiste politike in ideologije, ki je obremenjena z neminljivo sramoto narodnega izdajstva in bi jo rada na vsak način izbrisala.« – kaže na to, da je SD tov. Marjan Križman krepko prespal zadnjih 30 let, ko je več kot 800! prikritih grobišč na teritoriju RS razkrilo več kot 100.000! po vojni izvensodno poklanih/pobitih ljudi, med njimi izvensodno genocidno pobitih/poklanih več kot 10.000! Slovencev, kjer ni umanjkalo ne mater Slovenskih sinov/hčera, ne Slovenskih otrok, med njimi je zločinska drhal NOB, kot primer – tisoče zazidala/zabetonirala celo za dvanajstimi pregradami Barbara rudniških jaškov!

Ne komunistično krivosodje SRS, ne organi pregona v RS niso uspeli procesuirati niti enega tovrstnega izvensodnega uboja! Ne spreglejte zgodovinskega dejstva – več kot 100.000! izvensodno poklanih/pobitih ljudi, od tega več kot 10.000! izvensodno pobitih/poklanih Slovencev/Slovenk, med katerimi ni manjkalo otrok, pa niti enega obsojenega zločinca!

Tako je to, ko pro/udbovska mafija globoke države ščiti pro/udbovsko mafijo globoke države! Imamo 100.000 in več dokazanih zločinov, pa niti enega zločinca!?

Za stroko pa ostaja odprto vprašanje, kdo lahko tovrstno zločinsko klanje sploh ‘časti kot vrednoto NOB’.

Sam trdim, da nedvomno tisti, ki so, če jim bo (le) dana možnost, sposobni ponoviti tozadevni genocid.

Saj ni res, pa je! Častilci povojnih klavcev, kaj od zapisanega ni res!?

Franc Trunk, veteran vojne za Slovenijo, Portorož

Zadnje novice

Sorodne vsebine