10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Izjava Vilija Kovačiča ob odločitvi Ustavnega sodišča RS o volitvah v Ljubljani

Današnja odločitev Ustavnega sodišča, ki  razveljavlja  odločbo Upravnega sodišča in volilni spor v Ljubljani vrača  nazaj na UPRAVNO SODIŠČE v ponovno odločanje,  je majhen korak zame, a hkrati velik korak za ne-pravno poškodovano  Slovenijo. Za navadnega državljana Slovenije pa je to kot pristanek človeka na Luni pred 70 leti. Sodišče je odločbo sprejelo s 5:4 s 3 ločenimi mnenji. Čestitam sodnikom in tistim, ki so si upali uporabiti UM za RAZUM. Njim vzklikam Epur si muove – in vendar se vrti, celo v SLO !

 

Sicer pa bo šla zadeva do konca – do Sveta Evrope.  Temu od 1.julija predseduje Finska, ki si je za svojo agendo PREDSEDOVANJA zastavila VLADAVINO PRAVA.  Kot naročeno ! Pričakujem korake od besed k dejanjem, da v NEPRAVNI DRŽAVI SLOVENIJI NIČ VEČ NE BO, TAKO KOT JE BILO. In ne bomo več samo žalovali za svojimi sanjami.  

Hkrati je moja peticija z naslovom 7 člen proti Sloveniji že sprejeta v odboru za PETICIJE  EU PARLAMENTA kot dopustna in jo je odbor že posredoval Evropski komisiji. Peticija bo kmalu obravnavana. Naredil bom vse, da tudi v EU nehajo eno govoriti in drugo delati – podobno kot to v Ljubljani počne Zoran Janković, ki za povrh misli, da je nedotakljiv.

V demokraciji ne sme biti nedotakljivih, so lahko samo zamenljivi ! Enaki ne bomo nikoli, smo pa lahko enakopravni – takoj, danes,jutri za zmeraj !  Ta odločba je dokaz za to, kot pravi Nelson Mandela, da je nemogoče, dokler tega ne storiš. To velja za vse, tudi za sodnike !              

Ljubljana !  02.07.2019                                 Vili Kovačič, državljan K.

Zadnje novice

Sorodne vsebine