14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Izjava mag. Branka Grimsa o obtožbah opozicijskih strank SD, LMŠ, SAB in Levica o domnevni zlorabi Poslovnika DZ

Predsednik Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in poslanec SDS mag. Branko Grims je podal izjavo glede obtožb opozicijskih strank SD, LMŠ, SAB in Levice, da je na današnji seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo zlorabil Poslovnik DZ. 

 

Mag. Grims je ravnal v skladu s Poslovnikom DZ in Zakonom o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb ter storil vse, da sta se seja in glasovanje na seji izvedla zakonito.

Osrednja tema seje je bil nadzor KNOVS-a, ki je v celoti potekal v stopnji tajnosti TAJNO, na kar je opozoril tudi direktor SOVE. V skladu s tem podatkom je dolžnost predsednika odbora, da sejo zapre in na zaprti seji sprejme sklep o celotnem zaprtju seje za javnost.

Ker je sam nadzor potekal v stopnji TAJNO, to pomeni, da ni mogoče govoriti niti o tem, kdo, kdaj in kje je opravil nadzor in zakaj je bil nadzor opravljen. Vsi podatki, ki so povezani z nadzorom, imajo stopnjo tajnosti TAJNO. Odbor je razpravo opravil pod ustreznimi pogoji, kot to določata Poslovnik DZ in Zakon o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb.

Mag. Branko Grims na temo nasilnih protestov izpostavlja sledeče: 

“Tisti, ki je podatke v zvezi z nadzorom KNOVS-a posredoval javnosti, je to storil namerno. To je storil za to, da je opozoril vse, ki so prihajali na nasilne demonstracije v Ljubljano, kje jih kaj čaka in česa se morajo izogniti. Ko se bo ugotovilo, kdo je izdal te podatke, se bo našlo pravega političnega organizatorja nasilnih protestov v Ljubljani.”

Poudaril je še, da pričakuje od vseh pristojnih organov, da bodo storili vse, da odkrijejo neznanega storilca kaznivega dejanja, proti kateremu sta člana KNOVS-a Anja Bah Žibert in mag. Dejan Kaloh že vložila kazensko ovadbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine