-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Ivan Oman, prvi predsednik SLS se je rodil na današnji dan leta 1929

Piše: Slovenska ljudska stranka (sls.si)

Slovenska ljudska stranka se z veliko spoštljivostjo spominja svojega prvega predsednika Ivana Omana, ki se je rodil na današnji dan pred 92. leti in ostaja trdno zavezana prizadevanjem, ki jim je Ivan Oman namenil največji del svojega življenja.

Ivan Oman, ponosen kmet in velik slovenski državnik je čista, elementarna osebnost slovenske osamosvojitve. Obdarovan je bil s prirojenim občutkom za ljudi, z jasnostjo v politični govorici, kjer je bil prepričljiv in suveren. Tudi zato ni sledil javnemu mnenju, pač pa ga je ustvarjal.

Osebnost Ivana Omana je velika inspiracija in zaveza za SLS, da še poglobi svojo politično zgodbo. Ob tem pa človeška in politična drža Ivana Omana nagovarja vse, ki so aktivni v prostoru slovenske politike, da mu sledijo na vsaj tri načine. Prvič in najprej v njegovem stalnem zavzemanju za sodelovanje in povezovanje. Drugič, da stati ob strani v varnem zavetju in čakati na pravi trenutek ni pravi odgovor. Treba se je odločati, angažirati.
In tretjič, tudi v zapletenih družbenih in političnih časih, kot jih slovenska družba in država doživljata danes, ostanimo pozitivni, povezani, in solidarni. Trudimo se, da bomo res dobri ljudje. Ponosni na naš narod in na Slovenijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine