-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Iniciativa Prebudimo Slovenijo v podporo Zavodu Iskreni in ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezu Ciglerju Kralju!

Vir: Prebudimo Slovenijo

Člani civilne pobude Prebudimo Slovenijo se pridružujemo izjavi Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, ki izraža zaskrbljenost zaradi gonje proti Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je odobrilo financiranje dobrodelne nevladne organizacije Zavod Iskreni. Ta zastopa družinske vrednote, ki niso po volji izključujoči levičarski ideologiji. Hkrati izražamo tudi podporo ministru Janezu Ciglerju Kralju, ki si je za svoje pošteno in uspešno delo prislužil diskvalifikacije in žalitve levičarskih politikov in aktivistov.

V Prebudimo Slovenijo ocenjujemo to dejanje poslancev levih strank in njihovih voditeljev kot nerazumno in nepremišljeno, saj se s tem razkrivajo kot stranke, ki ne sprejemajo ali ne razumejo napisanih in nenapisanih pravil demokratičnega političnega boja. Namesto zmernega odziva v duhu poštene igre smo doživeli pravi izbruh besa zaradi odobritve denarne pomoči »nazadnjaškemu« zavodu Iskreni iz državnega proračuna. Očitno gre pri tem tudi za izraz globoke frustracije, zaradi strahu pred izgubo privilegijev. Priča smo politični burleski, pri kateri se ne moremo ne jokati, ne smejati, kar je hkrati žalostno in smešno.

Ljubljana, 23. januarja 2021

Za Prebudimo Slovenijo: Jože Mlakar, predsednik

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine