14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

“Hrvaške televizije prikazujejo mejo kot v našo korist, naše televizije pa prav obratno”

Spoštovani,

prav kar sem gledal vremensko napoved na nacionalni televiziji R. Hrvaške ( HRT 4 ) in med drugim je seveda pokazalo napoved za Istro, torej tudi Piranski zaliv, kjer prikazujejo sporno mejo tik ob svoji obali, razvidno je skoraj da teče meja po kopnem delu zaliva na hrvaškem delu, kar je pa več kot očitno kot prikazujejo zemljevide meje v Piranskem zalivu slovenske televizije pri napovedi vremena.
Seveda vremenska npoved in prikaz zemljevidov in sporne meje nima nobene teže, ampak povedati hočem, da hrvaške televizije prikazujejo mejo kot v našo korist, naše televizije pa prav obratno.
Vsekakor pa televizije z obeh držav verjetno uporabljajo neke verodostojne zemljevide z citiranimi mejami in zopet se slovenci delamo sami iz sebe norci oz. se iz nas nekdo norčuje kot iz slovenskega naroda in z slovenskimi mejami, torej zopet naš javne in zasebne tv hiše, torej ker je RTV SLO Javni zavod, bi v javnosti moral čuvat suverenost in ugled SLOVENIJE in slovenskega naroda, ki RTV SLO plačuje in vzdržuje preko naročnin in preko proračuna RS.

Osebno me to zelo moti, saj smo itak izgubili z arbitražo pač kar smo osebno sem proti priznanje arbitraže in njeno izvedbo, vsekakor pa ne morem prebolet te norije z strani slovenski TV hiš, ki mejo prikazujejo prav nasprotno od nacionalne hrvaške tv in drugih tv hiš, ki mejo v bistvu prikazujejo v slovensko korist, kot je že navedno nacionalka RH.

Kot domoljub Vas prisrčno pozdravljam v DZ RS.

Korošec Radovan, Zg. Hajdina 2, 2288 Hajdina

Zadnje novice

Sorodne vsebine