13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Velika sobota: Prazniki so letos najlepši doma!

Praznike z Giannijem preživljaljva doma, glede na situacijo, kot verjetno vsi v Sloveniji, doživeti pa bodo prav tako kot vsako leto, skladno s tradicijo. Pripravila bova pirhe in ostale dobrote za namen blagoslova.

Velika noč je čas, ko bi se moral človek ustaviti, odmisliti temo in vsakdanje skrbi, je zagotovo čas blagoslova, upanja in življenja, sploh v trenutni situaciji, ki postavlja ves svet na veliko preiskušnjo. Blagoslov pa je seveda tudi dar slikanja, ki ga sploh v tem času, ko delamo od doma in ostajamo doma s pridom izkoristim, tako pri mojem slikarstvu kot tudi pri izdelavi pirhov.

GianniPatricija

Na pirhe slikam že od nekdaj, pred leti sem kdaj pa kdaj slikala tudi na pirhe namenjene za razstavišča, zadnja leta pa bolj na tiste, namenjene za k blagoslovu. Doma, od koder prihajam imamo navado, da pripravimo veliko pirhov in jih potem tudi podelimo med sorodnike in prijatelje, to navado zelo spoštujem, ker simbolizira povezovanje.. Pirhe bom pripravila v več tehnikah, morda tudi kakšne na sugestije Giannija….Meni najljubši so pirhi pobarvani z navadno barvo za pirhe in potem na njih naslikam še različne zlate ornamente, ponavadi izhajam iz osnovnih likov, na pirhe ustvarjam spontano in po navdihu zaključim vsak okrasek…Takšne pisanice ne zahtevajo veliko časa in so lep simbol ….

Pa veliko pisanih pirhov vsem bralcem….če se mene vpraša, predvsem tistih čokoladnih.

Pirhi

Zadnje novice

Sorodne vsebine