16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

GEN-I širi storitev e-mobilnosti na Hrvaško

GEN-I je s Hrvaškim Telekomom podpisal pogodbo o sodelovanju na področju  e-mobilnost.

 

GEN-I, vodilni akter na področju zelene transformacije v regiji v mozaiku razogljičenja družbe svoje poslanstvo vidi v uresničevanju naprednih rešitev celovite energetske oskrbe in Hrvaški Telekom, največji operater javnih in zasebnih polnilnic za električna vozila na Hrvaškem sta podpisala pogodbo o sodelovanju. Lastniki električnih vozil iz Slovenije in Hrvaške, ki uporabljajo GEN-I storitve E-mobilnosti bodo odslej lahko uporabljali polnilnice za električna vozila s katerimi upravlja Hrvaški Telekom.

Družba GEN-I vse svoje intelektualno znanje usmerja v razvoj novih, zelenih tehnologij prihodnosti. Pri GEN-I si področje elektro mobilnosti prizadevajo voditi z zgledom, saj ima najštevilčnejši vozni park z električnimi vozili za lastne potrebe v Sloveniji ter na ta način ponosno utira pot k pozitivnemu odnosu do okolja. V GEN-I se zavedajo, da je za uspešen prehod na e-mobilnost ključna pozitivna uporabniška izkušnja, katero tudi ustvarjajo s svojo storitvijo GEN-I E-mobilnost. Svojim odjemalcem že nudijo nemoteno polnjenje na več kot 200 polnilnih postajah v Sloveniji, v sodelovanju s Hrvatskim Telekomom pa svojo storitev širijo na 150 novih polnilnih postaj tudi preko meja. Odjemalci GEN-I tako storitev e-mobilnosti enostavno poravnajo v sklopu mesečnega računa za električno energijo

»To sodelovanje nam je v posebno zadovoljstvo saj prebivalcem naše regije še dodatno približujemo storitev elektromobilnosti«, je ob tej priložnosti povedal Dino Novosel, vodja projekta e-mobilnost pri Hrvaškem Telekomu.

»Svoje odjemalce v GEN-I vedno dajemo na prvo mesto, zato tudi z veseljem razvijamo napredne storitve, ki nudijo rešitev za enostavno registracijo, identifikacijo in plačilo sej polnjenja ter hkrati doprinašajo k ohranjanju okolja in zmanjševanju ogljičnega odtisa. Z zglednim sodelovanjem s Hrvaškim Telekomom smo skupaj naredili korak naprej v razvoju e-mobilnosti v regiji,« je poudarila Maša Švab, vodja področja e-mobilnosti na GEN-I.

Partnerstvo je odličen primer bilateralnega sodelovanja med družbama in izboljšuje uporabniško izkušnjo lastnikov električnih vozil tako v Sloveniji, kot na Hrvaškem. Presega zaprtost večine obstoječih sistemov javne polnilne infrastrukture, omogoča večje koriščenje polnilnic na Hrvaškem ter hkrati prispeva k večjemu dobičku lastnikov polnilnih postaj. Obenem bo to povečalo obisk turistov iz sosednjih evropskih držav, ki se vozijo z električnimi vozili.

GEN-I in Hrvaški telekom pozdravljata sodelovanje, ki je skladno s strateškimi usmeritvami obeh družb, ki temeljita na koriščenju naprednih tehnologij in rešitev z namenom spodbujanja ohranjanja čistega okolja z namenom znižanja škodljivih emisij, ki nam vsem omogoča boljšo kvaliteto življenja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine