13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(FOTO) Tradicionalno druženje generacij Gimnazije Celje – Center 14. 9. tokrat z okoljskim predznakom in v čast 70-letnici vselitve celjskega Učiteljišča v secesijsko poslopje GCC

Že osmo leto zapored Društvo GCC, ki povezuje nekdanje dijake, učitelje in prijatelje Gimnazije Celje – Center (GCC), v soboto, 14. 9., ob 20. uri na šoli pripravlja veliko tradicionalno druženje generacij Naših 100+… Tokrat bodo stotki dodali še sedmico. V ospredju šolske akcije sedanjih dijakov bo ponovno ekologija, za vse generacije pa zasedba The Šlagers s sedanjimi in nekdanjimi dijaki pripravlja veliki koncertni piknik v šolskem parku z odprtjem nove terase in v čast 70-letnici vselitve celjskega Učiteljišča v impozantno secesijsko poslopje v današnji Kosovelovi ulici. Če bo slabo vreme bo prireditev v športni dvorani GCC, vstop na prireditev pa je tudi letos prost.

Koncertni dogodek organizatorji snujejo v sproščenem vzdušju v parku za šolo, ki je v zadnjih letih postal zanimivo inovativno učno okolje z večimi prostori za učenje in rekreacija. V poletnih mesecih so na GCC uredili tudi teraso, ki je povezana z notranjo jedilnico, želijo pa si, da postane novo središče družabnega življenja in tudi prizorišče različnih prireditev, ki jih na šoli ne manjka. V soboto, 14. 9., bodo novo pridobitev odprli izjemni glasbeniki z GCC. Zasedba The Šlagers je ena izmed 9 glasbenih zasedb, ki delujejo na šoli in pod okriljem Društva GCC, k sodelovanju pa so tokrat povabili tudi številne nekdanje dijake, pevce in inštrumentaliste. Dan prej bo skoraj 1000 dijakov v sodelovanju s celjskimi taborniki Roda II. grupe odredov pod okriljem Celjskega mladinskega centra in akcije Očistimo celjske hribe, s podporo programa Erasmus + evropske komisije, očistila popularne izletniške točke na okoliških hribih. S tem na GCC tudi letos podpirajo akcijo Očistimo Slovenijo Ekologov brez meja.

Celoten projekt je letos posvečen spominu na 70-letnico vselitve celjskega Učiteljišča v impozantno poslopje GCC, ki je nepogrešljivi del celjske mestne vedute. Od tod je v letih od 1949 pa do leta 1991 v svet odšlo veliko izjemnih pedagoških delavcev. S samostojnostjo Slovenije je na bogatih koreninah preteklosti nastala današnja Gimnazija Celje – Center, ki s programom predšolske vzgoje še danes predstavlja center pedagoškega izobraževanja v regiji, z več kot 1000 dijaki iz zaposlenimi ter dvema gimnazijskima programoma pa eno največjih, z izjemnimi uspehi in aktivno dijaško skupnostjo pa tudi eno najaktivnejših šol naše države.

Naših 100+7 je prireditev namenjena vsem nekdanjim in sedanjim dijakom, staršem, učiteljem, prijateljem GCC, pa tudi širši javnosti. 14. 9. tako na šoli pričakujejo številne goste iz vse države in tujine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine