20.1 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

(FOTO) Malečniški krofi za vojake

Piše: C. R.

Na pustni torek malečniška župnija v sodelovanju z Društvom malečniških gospodinj in župnijsko Karitas že tradicionalno v okviru dobrodelne akcije pokloni krofe uporabnikom ustanove, kjer skrbijo za ljudi v socialni stiski, gibalno ovirane ali kakorkoli drugače stigmatizirane osebe (odvzeta svoboda) oziroma ustanovi, kjer opravljajo drugo človekoljubno pomoč. Tej dobrodelni akciji se je letos pridružila še lokalna kmetija – Hiša vin Mak z Vodol. Skupaj smo se odločili, da krofe letos poklonimo pripadnikom Vojašnice generala Maistra v Mariboru.

V torek, 21. februarja 2023, so predstavnike organizatorjev dobrodelne akcije v mariborski Kadetnici sprejeli poveljnik Vojašnice generala Maistra brigadir Boštjan Baš, poveljnik Centra vojaških šol brigadir Peter Zakrajšek in namestnica vojaškega vikarja v Slovenski vojski Violeta Vladimira Mesarič, ki skrbi za duhovno oskrbo. Pripadniki Slovenske vojske so se organizatorjem dobrodelne akcije zahvalili za iskreno gesto dobrodelnosti. Krofe so razdelili po posameznih enotah vojašnice. S to gesto so se predstavniki organizatorjev dobrodelne akcije vojakom zahvalili za zavzeto opravljanje plemenitih dejanj v korist vseh državljanov in pomoči potrebnim. Ob tej priložnosti so si gostje v Kadetnici med drugim ogledali tudi vojaško kapelo in priložnostne razstave Vojaškega muzeja Slovenske vojske.

Pripadniki Slovenske vojske sodelujejo pri zaščiti, reševanju in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Slovenska vojska s svojimi dejavnostmi uspešno podpira sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, predvsem z letalskimi enotami v okviru reševalnih akcij in gašenja požarov, inženirskimi enotami, zdravstveno službo in drugimi enotami, če niso angažirane pri opravljanju obrambnih nalog, skupaj z drugimi silami za zaščito, reševanje in pomoč, pri iskanju in reševanju iz zraka, na morju in na kopnem ter pri evakuaciji slovenskih državljanov, ki so neposredno ogroženi v drugi državi. Za helikoptersko nujno medicinsko pomoč je odgovorno Ministrstvo za zdravje, izvajalca pa sta Slovenska vojska in Policija. Za nujne intervencije, medbolnišnične prevoze, prevoze inkubatorjev in reševanje v gorah sta lahko vsak dan za polet v 15 minutah pripravljena dva helikopterja Slovenske vojske. Za nujne prevoze organov za presaditev na območju Evrope je zagotovljena dežurna posadka letala Falcon 2000 EX.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine