4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Florjanova nedelja na Brezjah vendarle bo!

Na prvo soboto po prazniku svetega Florijana na Brezjah tradicionalno pripravljamo vseslovensko romanje gasilcev. Zaradi spremenjenih razmer letos romanje organiziramo v omejenem obsegu, v skladu z navodili Slovenske škofovske konference.

 

Sveto mašo v zahvalo za prizadevno delo gasilk in gasilcev bo v soboto, 9. maja 2020, ob 19. uri, v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah,

daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

K sodelovanju smo povabili le predstavnike gasilskih društev, s prapori, ki jih bo g. nadškof Cvikl blagoslovil ob koncu svete maše. Vabilu na udeležbo pri zahvalni sveti maši se je odzval tudi minister za obrambo R Slovenije, mag. Matej Tonin, ki bo predstavnike gasilskih društev nagovoril po končani sveti maši.

Sveta maša bo v baziliki Marije Pomagaj, neposredno jo bo prenašal Radio Ognjišče. Spremljanje svete maše bo mogoče tudi na trgu pred baziliko Marije Pomagaj.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

nazaj na vrh

Zadnje novice

Sorodne vsebine