6.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 februarja, 2021

Florjanova nedelja na Brezjah vendarle bo!

Na prvo soboto po prazniku svetega Florijana na Brezjah tradicionalno pripravljamo vseslovensko romanje gasilcev. Zaradi spremenjenih razmer letos romanje organiziramo v omejenem obsegu, v skladu z navodili Slovenske škofovske konference.

 

Sveto mašo v zahvalo za prizadevno delo gasilk in gasilcev bo v soboto, 9. maja 2020, ob 19. uri, v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah,

daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

K sodelovanju smo povabili le predstavnike gasilskih društev, s prapori, ki jih bo g. nadškof Cvikl blagoslovil ob koncu svete maše. Vabilu na udeležbo pri zahvalni sveti maši se je odzval tudi minister za obrambo R Slovenije, mag. Matej Tonin, ki bo predstavnike gasilskih društev nagovoril po končani sveti maši.

Sveta maša bo v baziliki Marije Pomagaj, neposredno jo bo prenašal Radio Ognjišče. Spremljanje svete maše bo mogoče tudi na trgu pred baziliko Marije Pomagaj.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

nazaj na vrh

Zadnje novice

Sorodne vsebine