28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

EZTS naj tudi uradno sporoči, ali namerava ohraniti sedež v Trgovskem domu

Goriško pokrajinsko vodstvo SSO-ja se je sestalo v prejšnjih dneh in obravnavalo tematiko uporabe prostorov v Trgovskem domu v Gorici. Na podlagi raznih sestankov, ki so se zvrstili v prejšnjih dneh, in na podlagi sklepov komisije za Trgovski dom, ki sta jo ustanovili SSO in SKGZ in se je sestala pred kratkim, ni jasno, kakšno je stališče evropskega združenja za teritorialno sodelovanje GECT GO / EZTS GO glede uradnega sedeža v Trgovskem domu.

Na podlagi dogovorov med bivšima županoma Gorice in Nove Gorice Ettoreja Romolija in Mirka Brulca, je bilo dogovorjeno, da bo Ezts imel sedež v Trgovskem domu. To so podprle tudi slovenske organizacije v Gorici, Paritetni odbor je dal povoljno mnenje in tako je bilo zapisano v samem statutu te ustanove, ki pa je pred kakšnim mesecem preselila svoje urade v prostore v ul. Diaz v Gorici.

Goriško vodstvo SSO je ocenilo, da bi bilo treba prejeti uradno sporočilo ustnove GECT GO / EZTS GO, če se misli odreči prostorom v Trgovskem domu, ali obratno, če misli vsekakor ohraniti svoj sedež v Fabianijevi palači na korzu Verdi.

Goriško vodstvo SSO ocenjuje, da je to sporočilo s strani GECT GO / EZTS GO nujno potrebno v luči prihodnje dodelitve prostorov drugim organizacijam, v prvi vrsti slovenskima glasbenima šolama Glasbeni matici in SCGV Emil Komel. Zaradi tega bi bil tudi več kot dobrodošel sestanek med vodstvi GECT GO / EZTS GO in obeh krovnih organizacij.

Tiskovni urad SSO

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine