10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Dvig rtv naročnine – odprto pismo generalnemu direktorju RTVS

Spoštovani generalni direktor RTV SLO g. Igor Kadunc.

 

Prebral sem, da ste na včerajšnji seji programskega sveta RTV SLO predlagali, da se naročnina na programe RTV SLO dvigne za 1 evro. Ker RTV SLO ni nacionalna televizija, temveč televizija slovenske levice, predlagam, da se o dvigu naročnine dogovarjate z levico, ki jo predstavlja vlada Marjana Šarca, pri tem pa se z vlado dogovorite, da vsi, ki Vaše levičarske televizije ne želimo gledati, lahko izstopimo iz obveznega plačevanja naročnine.

Novinarji, ki so vsaj malo usmerjeni v desno, nimajo prostora na Vaši televiziji. Pred časom ste odstavili gospoda Igorja Pirkoviča, ker je opravil intervju s hrvaškim pevcem Tompsonom. Ko je opravil dr. Možina intervju z dr Jožetom Dežmanom, se niste postavili na stran novinarja, temveč ste dejansko podprli protestnike, ki so se zbrali v Kopru in zahtevali njegovo razrešitev. Zakaj že je morala oditi urednica Jadranka Rebernik?

Že samo teh nekaj primerov kaže na to, da desna skupina državljanov RS nima nobene možnosti, da bi enakopravno nastopila na »nacionalni« televiziji ali poslušala mnenja desno usmerjenih novinarjev. Ker vemo, da programske politike ne nameravate spremeniti, zanesljivo pa vemo, da spremembe ne bi sprejel Vaš levo usmerjeni programski svet, Vam predlagamo, da se uradno preimenujete v RTV slovenske levice in se z njo v bodoče dogovarjate o programu in plačevanju naročnine. Možna pa je tudi druga rešitev. Postavite svoje storitve na trg in boste videli kakšna bo Vaša gledanost.

Demokracija v RS je razumljena na poseben način, kot absolutna pravica tistih, ki jih strici iz ozadja s pomočjo javnih medijev spravijo na oblast. Državljani naj bi bili taki oblasti popolnoma podrejeni, poslušni in brez pravic. Če se slučajno upirajo, poskrbijo za sankcije politiki naklonjene državne institucije represije (policija, tožilstvo, sodstvo) in mediji, med katerimi vodi RTV SLO.

Kaj je nacionalni ponos? Kaj so temelji, na katerih je nastala samostojna Republika Slovenija? Človek, družina, država in vera so Evropske vrednote, na Vaši televiziji pa lahko gledamo predstave z rdečo zvezdo, partizansko ikonografijo in politike bivšega enopartijskega diktatorskega sistema.

Nacionalna televizija je tista televizija, ki naj bi enakopravno zadovoljila levo in desno politično usmerjene državljane, kar RTV SLO zanesljivo ni, zato tudi niste upravičeni terjati naročnine od vseh državljanov.

Z lepimi pozdravi!

Ivan Tomše, Brežice

Zadnje novice

Sorodne vsebine