24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Društvo MORiS od Erjavca zahteva odgovor glede zlorabe znaka Slovenske vojske

Na Vas se obračamo s pozivom, da v okviru svojih pristojnosti pozovete Inšpektorat za obrambo Republike Slovenije, da nam v roku treh (3) dni odgovori, kaj je bilo storjeno v zvezi z našo prijavo o zlorabi znaka Slovenske vojske (izdelava značke ob ”50 let TO”), ki smo jo posredovali 7. 6. 2018 Glavnemu inšpektorju za obrambo mag. Romanu Zupancu.

V štirih mesecih od naše prijave se ni zgodilo nič, čeprav so organi inšpekcije dolžni preveriti navedbe v prijavi. Mediji so polni alarmantnih novic o raznih paravojaških skupinah, ki se želijo samoobrambno organizirati, Društvo MORiS Kočevska Reka, ki v skladu s svojim Statutom in poslanstvom preko zakonitih sredstev opozarja in skuša preprečiti zlorabo državnih simbolov (znaka Slovenske vojske), pa ni vredno niti pisnega odgovora.

Naj Vas vprašamo direktno – bodo značke Slovenske vojske, iznakažene s simbolom agresorske JLA, delili s tiho privolitvijo Ministrstva za obrambo dne 10. 10. 2018 na napovedani proslavi ”50 letnica Teritorialne obrambe Slovenije” na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na predvolilnem shodu nekega župana in zato Inšpektorat za obrambo ne reagira?

S spoštovanjem,

BgGen Anton Krkovič Predsednik Društva MORiS

V vednost: – Borut Pahor, Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil RS, Erjavčeva 17, 1000 Ljubljana – Samo Bevk, predsednik Odbora za obrambo Državnega zbora RS, Šubičeva 4, 1000 Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine