10.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Drugi (špe)tir

Ni zavednega Slovenca, ki bi bil proti drugemu tiru. Ta je pomemben že od nekdaj. Prvi, ki je bil proti drugemu tiru, je bil danes tako cenjeni dr. Janez Drnovšek, tedanji predsednik Vlade Republike Slovenije. Če on ni odločal o tem, je vsaj vedel, kaj počno njegovi tesni podaniki. odločali o tem, so odločali njegovi podaniki. Le malo zgodovinskega spomina je potrebnega, ki pa na odborih DZ RS in na TV Slovenija zapušča vse po vrsti. Kot bi nekdo spraševal keramične ploščice in ne nekdanjih „vodilnih“ pravovercev. In to je vodilo državo, banke, gospodarstvo, šport, zdravstvo …

Nemške državne železnice (Deutsches Bundesbahn – DB) so za časa tovariševanja dr. Janeza Drnovška ponudile, da zgrade drugi tir s  prevzemom Luke Koper. Ali bi vse odkupile ali bi dale denar za vsakoletno rento ve le pokojni dr. Janez Drnovšeka ali morda še kdo, kije zgaotovo danes vse „pozabil“, čemur se reče demenca. Luka Koper bi postala pomembnejša od pristanišč Reke in Trsta. DB bi tudi sanirala kronično zgubarski potniški promet po Sloveniji. Dr Janez Drnovšek s svojimi kimavci je reke ne. Tudi ostareli politiki, ki se ne znajo dostojanstveno starati, so bili za ohranitev „slovenskega interesa“. Interes je seveda v nasprotju od koristi. Interes je napajanje izbrancev ob koritu na račun davkoplačevalcev. Zato odmeva od gora le interes. Korist pa je nacionalna kategorija.

Hipotetični lastnik dobre gostilne na sedlu med Šmarno Goro in Grmado, ki ji gre zelo dobro. Tja dospejo lahko le s štirikolesniki, ki se jim pravi džip. Vi zgradite cesto, gostilne pa vam ne dam! Adijo pamet.

Novi referendum o drugem tiru. Vsi smo prejeli na dom šopek besedila, kjer nam govorijo le kako glasujemo ZA ali PROTI. Vprašanje ni bilo napisano. Nato smo dobili vabilo na referendum. Zopet brez vprašanja. Ker je morda vprašanje ali ste za drugi tir ali proti je navadnapotegavščina. Vili Kovačič seveda ni proti drugemu tiru in zavedni Slovenci tudi ne. Vprašanje bi moralo glasiti: Ali ste ZA ali PROTI drugemu tiru, ki ga ponuja profesor doktor Miro Cerar, predsednik učiteljskega razrednega zbora RS. Premislite narod Slovencev in državljani Slovenije, ker nam je ostalo od demokracoje le še odločanje na referendumih in na glasovanju na volitvah! Glasoval bom PROTI za drugi tir, čeprav sem bil ZA vedno, a prepozno po zaslugi nedotakljivih in nezmotljivih dušebrižnikov novega družbenega reda, ki se mu reče socialistični dedni fevdalizem.

Aleš Guček. Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine