0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Drabosnjakov pasijon še vedno na ogled

Piše: C.R.

Na Kostanjah je bila 16. junija 1990 premiera (sledilo je še več ponovitev) Pasijona bukovnika Andreja Šušterja Drabosnjaka v organizaciji Krščanske kulturne zveze v sodelovanju s SPD Drabosnjak. Nastopali so igralci in pevci iz Roža in z Gur. 220 let staro besedilo je režiral Franci Končan, za vokal je bil odgovoren Lajko Milisavljevič. 

KKZ je nato v sodelovanju z Mohorjevo založbo in firmo za filmsko produkcijo ARTIS leta 1991 izdala kaseto, ki dokumentira Drabosnjakov Pasijon, uprizorjen od domačih igralcev leta 1990 pred skednjem Drabosnjakovega doma na Kostanjah.

Z digitalizacijo in predstavitvijo na spletu želimo obuditi spomin na dogodek, ki je takrat močno odmeval v javnosti.

Drabosnjakov Pasijon, dramo o učlovečenem božjem Sinu, dramo o njegovem trpljenju, ki je izraz njegove ljubezni do ljudi in njegove vere v dobroto v ljudeh, si lahko po spletu ogledate na cvetno nedeljo, 28. 3. 2021, ob 16.00 uri, nato bo viden še cel veliki teden, na spletni strani Krščanske kulturne zveze www.kkz.at.

»Drama se konča z očiščenjem, s katarzo v nas samih, ki nam vsak dan znova in znova ponuja meditiranje o grenkem trpljenju in smrti Jezusa Kristusa, kot pripravo Veliko noč«.

Želimo vam doživet še preostali del postnega časa in blagoslovljeno Veliko noč!

S prisrčnimi pozdravi!

 

Vir: Krščanska kulturna zveza

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine