6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Dr. Vinko Gorenak: Mojim prijateljicam in prijateljem

Ja to ste vsi vi, ki spremljate mojo spletno stran ali medije, ki mojo spletno stran povzemajo. Za vas imam nekaj vprašanj. Ste morda na vaš elektronski naslov dobili »moj skrivnostni življenjepis«? Ste na družabnih omrežjih zasledili »moj skrivnostni življenjepis«? Mnogi med vami verjetno, na gornji dve vprašanji, lahko odgovorite pritrdilno. »Moj skrivnostni življenjepis« se širi celo hitreje kot korona virus.

 

Naj nadaljujem, morda za vas, z neprijetnimi vprašanji. Kaj ste naredili, ko ste bili seznanjeni z »mojim skrivnostnim življenjepisom«? Kar malo razočaran sem. Manj kot deset posameznikov me je opozorilo na »moj skrivnostni življenjepis«. Večina se je verjetno ob tem zabavala.

Naj vam v nadaljevanju pojasnim za kaj gre. Veste kdo je Mitja Kunstelj? Večina med vami verjetno ne ve kdo to je. Kaj pa njegov blog »mikstone«? Nekateri med vami ga verjetno spremljate. Ima tudi plačljiv dostop do svojega bloga in nekateri med vami morda za dostop celo plačujete. No, Mitja Kunstelj je nekdanji pripadnik slovenske vojske, sploh pa je bil aktiven v času zadeve Depala vas, ko je kriminalistično policijo zalagal s pravimi in seveda lažnimi novicami, kasneje pa je bil obsojen za več kaznivih dejanj.

Leta 2012, ko sem bil notranji minister, je skopiral moj uraden življenjepis, na katerega je začel »limati« svoje sočne izmišljotine, ki so me prikazovale kot zagrizenega homoseksualca. Zoper njega sem sprožil tri sodne postopke, v vseh je bil pravnomočno in dokončno obsojen.

In kaj je to kar berete danes? Na vaše elektronske naslove in preko družabnih omrežij, dobivate povsem enak tekst kot leta 2012, zaradi česar je bil Mitja Kunstelj že pravnomočno obsojen. Se sprašujete kaj bom naredil? Sem že. Moja odvetnica bo šla v naslednjo tožbo tako Mitje Kunstlja kot lastnika strežnika, ki to dopušča. Tako kot leta 2012 bom tožbe dobil, to vam zagotavljam. Noben sodnik ne more odločiti drugače kot je za enake zadeve leta 2012. In Kaj bom naredil z iztoženim zneskom? Na mojem računu ne bo pristal, to vam zagotavljam.

In za konec. Na zadnjem sojenju je dejal, da ima 5000 evrov mesečnih dohodkov iz naslova plačljivega bloga. Naj k temu še kaj dodam? Po moje ni potrebno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine