11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Dodatna pojasnila k pozivu za odškodninske tožbe zaradi stopnjevanja žaljenja in blatenja slovenskih vojakov

Člani SVS in pripadniki SV so se množično (več sto) odzvali na naš poziv k vlaganju odškodninskih tožb zoper Jadranko Juras, RTV Slovenijo in Dejana Baboska, poziv je v povezavi: POZIV

Pooblastila za odvetnika še prejemamo in v SVS upamo, da bomo dosegli število vsaj 2.000, saj bomo le tako dosegli želen učinek. Poudarjamo, SVS ne more in ne bo tožil nikogar, ker gre v tožbah za povzročeno škodo pripadnikom SV zaradi razžalitve in ne SVS-ju. Člani SVS so od nas zahtevali učinkovitejše ukrepanje za zaustavitev stopnjevanja njihovega sramotenja v javnosti in SVS bo vsem brezplačno zagotovil odvetnika za odškodninske tožbe.

V SVS upamo na še množičnejši odziv še posebej zato, ker Jadranka Juras v odzivu na poziv SVS v oddaji Tema dneva, povezava na oddajo je spodaj, celo zanika izrečeno in na svojem Facebook profilu utemeljuje upravičenost svoje izjave (v pdf dokumentu spodaj), namesto da bi se javno opravičila, kot sta to že storila RTV Slovenija naslednji dan in Dejan Babosek po nekaj dneh od svojega kričanja IZDAJALCI na pripadnike SV.

Zaradi mnogih vprašanj pojasnjujemo, da lahko gredo v odškodninske tožbe tudi bivši pripadniki SV in pripadniki Prostovoljne pogodbene rezerve SV – PPRS, če jih je blatenje in sramotenje osebno prizadelo oz. razžalilo.
 
V povezavah spodaj (za ogled klikni sliko) si lahko ogledate oddajo Tema dneva z novinarjem Luko Svetina in predsednikom SVS Gvidom Novakom o aktualnem pozivu ter poročanje RTV Slovenija o tem, kako je SVS pozval k vložitvi tožb, tudi zoper RTV Slovenija.
 
Demantirati moramo opravičevanje Jadranke Juras s pojasnjevanjem, da gre pri delovanju SVS za poskus oblastnega nizkotnega ustrahovanja z namenom utišanja. SVS ni del oblasti, je sindikalna nevladna organizacija zaposlenih v Slovenski vojski in Ministrstvu za obrambo.

Sindikat vojakov Slovenije

Zadnje novice

Sorodne vsebine