25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Diskreditacija in likvidacija ideološkega nasprotnika še vedno strašita po Sloveniji!

»Še naprej trdi (J. Zobec, op. p.) nekaj, kar evidentno ni res,« je napisala bralka B. B. Mejavšek v pismu Zakaj Jan Zobec ne bi smel biti (vrhovni) sodnik (Pisma, 21. 6.).

Sama vidim dogajanje na VS drugače kot bralka. Zobec je že nekaj let, potem ko je začel javno govoriti o globoki državi (Finance), medijsko stigmatiziran kot konflikten. Zanimivo, da so isto stigmo uporabili nekateri na KI za dr. M. Noviča in zahtevali od direktorja, da mu prekine delovno razmerje. Tožilka je Noviča pet let kasneje, brez dokazov, obtožila kar umora dr. Jamnika z motivom maščevanja. Prijava, takoj naslednji dan, je prišla prav s KI. Teče že četrto leto pripora in nato zapora nedolžnega človeka, pritožba na VS pa je obtičala … Bo predsednik D. Florjančič dopustil sodno sramoto? Celo pravosodni policisti vedo, da je obsojen nedolžen človek!

Zakaj je glavnina pravnih strokovnjakov molčala, ko se je kontaminirani predsednik VS B. Masleša v zadevi Patria nezakonito postavil na čelo senata? Šele US je (Zobec se je izločil) rešilo sodno sramoto in soglasno razveljavilo nezakonito sodbo.

Diskreditacija in likvidacija ideološkega nasprotnika še vedno straši po Sloveniji. Obnašanje kontinuitete po volitvah, ko skuša, zaradi ohranjanja privilegijev s stigmatizacijo izobčiti(!) relativnega zmagovalca, nakazuje, da še kako drži oznaka o globoki državi, ki obvladuje vse družbene podsisteme.

Iva Pavlin Žurman,
Borisa Kalina 56, Solkan

Zadnje novice

Sorodne vsebine