5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

DESUS na poti propada? Žrtje za RTV rdečega zmaja!

Presenetljivo je predsednica stranke DESUS 9. septembra sama odstopila, čeprav je prej napovedovala nasprotno. Pivčeva ima 100% prav, da bi jo lahko razrešil le kongres stranke, ki jo je tudi izvolil. Ne pa svet stranke. To je tako, kot če bi predsednika države, ki ga je izvolil narod na volitvah, zatem razrešil državni svet. Jasno je, da to v demokraciji ne gre. To bi bil državni udar. Na sodišču bi Pivčeva zmagala. Najkasneje na ustavnem. Do tam pa traja leta.

 

To kar sta storila Gantar, Jurša, poslanka skupina in svet stranke DESUS je balkanski strankarski puč. Tudi če v statutu stranke DESUS piše, da lahko svet stranke kadarkoli razreši predsednika stranke, je tak statut za v koš za smeti. In to takoj. V parlamentarni demokraciji bi morala imeti vsaka demokratična stranka svoj notranji demokratični ustroj, statut, ki članom te stranke omogoča svobodne in poštene volitve, na katerih izvolijo ali razrešijo predsednika stranke in vodstvene organe. Kako bo stranka, ki ima znotraj sebe diktatorski sistem, kot je to imela komunistična partija, danes v parlamentu delovala demokratično? Nikakor! Take stranke bi morali v parlamentarni demokraciji enostavno prepovedati. Take stranke tudi ne bo volil nihče več. Niti njihovi člani. Razen morda stari komunisti in ljubitelji NOB proslav. Ti pa imajo dovolj druge izbire.

Ljudje tudi sicer ne razumejo, kako to, da so pred dobre pol leta člani in veljaki DESUS-a Pivčevo skoraj soglasno izvolili za svojo predsednico, ji nazdravljali, čestitali in jo objemali, sedaj pa jo poslanka skupina DESUS do obisti sovraži, kot da je najhujše zlo na svetu. To ni verodostojno. To ni več verodostojna stranka. Tu nekaj močno smrdi. Ne pomnimo namreč primera, da poslanska skupina nebi branila svojega predsednika stranke. Še komedijanta Šarca branijo njegovi poslanci, čeprav ga je na veliko sral in jih egoistično samovoljno spravil z oblasti.

Gantar, Jurša poslanka skupina in svet stranke so tisti, ki uničujejo DESUS, ne pa Pivčeva. Pivčevo pa niso zlomili, kar si morda domišljajo. Pivčeva je zgolj taktično odstopila. Izpadla je kot žrtev in kot edina prava zaščitnica stranke DESUS. Hkrati pa je po judoistično, silo nasprotnika obrnila v njegovo lastno majanje. Gantar momlja kot krap na suhem, Jurša se na RTV poti, kot farovški hlapec. Na novembrskem kongresu stranke bo znova kandidirala, je napovedala. Pametno se je odločila, da je bolje, če še enkrat poskusi zmagati na volitvah kongresa stranke, kot pa na sodišču. Bomo videli, morda ji bo uspelo. Upamo, da se ne bo premislila in odstopila od kandidature.

Poslanec Jurša je medijem izjavil, da je zaradi Pivčeve ugledna stranka DESUS postala stranka afer. Zato mora proč. Gospod Jurša, to je čista raca. Veliko hujše afere je zganjal Erjavec, pa je bilo vse v redu, ker večinski levi mediji o aferah Erjavca niso poročali. Če pa so, to ni bilo objektivno poročanje. Volivcev pa levi mediji niso uspeli nategniti. Zaradi Erjavčevih afer in njegovega bratenja z Jankovičem je bila stranka DESUS na volitvah 2018 hudo poražena. Glasove jim je pobrala Alenka Bratovšek, umetno napumpana od teh istih levih medijev. V Šarčevi vladi je Erjavec streljal kozle naprej, DESUS je bil v parlamentu le bleda senca brez moči. Vse to se je z prihodom Pivčeve in vstopom v koalicijo Janševe vlade obrnilo za 180 stopinj. Preobrat in uspeh. Demografski sklad je Erjavec v levih vladah obljubljal celo desetletje. V desnosredinski koaliciji bo sedaj končno ugledal luč sveta.

Pivčeva ni ukradla sendviča iz Mercatorja, kot je to storil en poslanec iz LMŠ. Res hud cepec. Šarec ga je neusmiljeno takoj odžagal. Kmalu zatem je, še hujši cepec, odžagal še sam sebe, kot roko s cirkularjem. Tako da je odstopil. Na predčasnih volitvah, na katere je računal, je hotel ukrasti glasove SMC in DESUS. Glej no glej, ali ni ta komedijant pri najmanjši kraji sendviča, poznal nobene šale? Hvala bogu, je vrag odnesel šalo in komedijanta. Zavarovalnice mu za samo-žaganje niso plačale nobene odškodnine.

Pivčeva ni ukradla ničesar. Ona je pojedla fin domač kraški pršut in popila nekaj kozarcev dobrega vina. Je Čurinova, kri ni voda! Ter prenočila. Vse to je plačal, ne ukradel, nekdo drug iz svojega ali občinskega žepa. Je pač častil, ker je tako hotel. Tistega, ki je to častil, je treba vprašati, zakaj je to storil in če je to po zakonu smel? Ne pa Pivčevo. Vina Kras itak niso državna firma. So zadruga in plačujejo iz svojega žepa. Če pa je župan Izole iz stranke DESUS s tem oškodoval občinski proračun za par sto evrov, je odgovoren on, ne pa Pivčeva. Sicer pa, ali ni to v končni fazi en in isti žakelj, če plača spanje Pivčeve Ministrstvo za kmetijstvo ali pa občina Izola? V obeh primerih gre iz proračuna. Glej no glej, ne Gantar, ne Jurša, ne poslanka skupina, pa ne zahtevajo odstopa župana Izole. Župana Markočiča sploh ne omenjajo. Kot da ga ni. Načelnost pa taka! Torej, očitno ne gre za »korupcijo« Pivčeve. Sedaj je Jurša mimogrede navrgel, da je naj bi bila problem kadrovska politika Pivčeve. Pajade.

Galaktično napihnjena »afera« Pivčeve ni bistvo zadeve. To je vsakomur jasno. Postaviti je treba pravilno vprašanje: Zakaj so se Jurša, Gantar in poslanska skupina DESUS, tako hudo ustrašili nabijanja večinskih levih medijev, da so naenkrat sklenili, da se morajo na vsak način znebiti Pivčeve? Zakaj so se od strahu pred grmenjem levih medijev podelali v gate? Podelati se v gate, to ni nobena rešitev. To je drek v gatah, brez plenic. Poslanec Jurša pa se je zraven še domišljavo hvalil, da lahko DESUS na vsakih volitvah pride v parlament. Pametneje bi bilo, da bi se ugriznil v jezik. Kot pa da Pivčevo še poučuje, da ne razume politike. S taktičnim manevrom odstopa je dokazala nasprotno. Glej no glej, domišljavi pučist je takoj zakikirikal na gnoju: »Odstopila je! Kriva je, ker ni že prej!«. Taki so prvi končali v kurji obari.

Strah je votel, okoli ga pa nič ni. Nabijanju medijev se je možno uspešno zoperstaviti. Druga možnost pa je, da se na nabijanje medijev sploh ne reagira. Naj RTV rdeči medijski zmaj rjove in bruha ogenj in žveplo kakor hoče, se bo že naveličal, ko bo videl, da ni efekta, da ni strahu, da ni več hrane. Strah je edina hrana rdečega zmaja. No, to ni čisto res. Slovenski RTV rdeči medijski zmaj žre še 100 milijonov proračunskega denarja na leto in davek na električno žarnico razsvetljenja. Vendar, daleč najrajši žre strah. Če strahu ni, mu zmanjka apetita in neha rjoveti, bruhati ogenj in smrdljivo žveplo. Na koncu se pokadi le tanek prdec in rdečkast dim. V Sloveniji, ki še ni izšla iz komunizma, imamo absurdno protiustavno stanje, ko je dobra polovica ljudi desno sredinskega prepričanja, prisiljena plačevati lažno in pristransko manipuliranje RTV rdečega zmaja.

Premier Janez Janša se je odločno in pogumno zoperstavil RTV rdečemu medijskemu zmaju in ni pokazal nobenega strahu. Ker strahu v resnici ne pozna. Tu se ne da blefirati, ker RTV rdeči zmaj strah takoj zavoha, kot lovski pes. Glej no glej, po nekaj mesecih je rdeči medijski zmaj nad Janezom obupal. Flambiran Janez v komunistični omaki ni več na njegovem jedilniku. Mu več ne diši. Težko ga je žvečiti. Še težje ga je kuhati kot žabo v topli vodi. Se ne zmehča. Krvoločni rdeči zmaj se je zato ozrl po drugi hrani in napadel ministra Počivalška. Napihnjenega rdečega reptila s kurjimi možgani se brihtni in pogumni Štajerc ni ustrašil. Enako minister Hojs.

DESUS je na poti propada. Kriv je Gantar, Jurša in poslanka skupina. Krvoločnemu rdečemu medijskemu zmaju RTV, ki rjove na vse pretege, bruha ogenj in žveplo, so prestrašeni DESUS-ovi poslanci vrgli žrtveno jagnje Pivčevo, da bi rdečega zmaja nasitili, da bo dal mir. Vendar rdeči zmaj bo žrl naprej in ne bo dal mir. Nikoli. Dokler bo vohal strah, nikoli! Poslanka skupina DESUS deluje kot zmešano afriško pleme domorodcev, ki je v vulkan vrgla izvoljeno kraljico, da se bo pomiril, da ne bo več rjovel, bruhal ognja in smrdljivega žvepla. V upanju, da bo potem dobra letina. Pajade. Rdeči vulkan, medijski zmaj bo bruhal in žrl naprej in še vso letino požgal. Dokler je strah, je hrana. Dokler DESUS-a ne požre do konca.

Leve opozicijske stranke so 21.9.2020 vložile interpelacijo zoper Pivčevo, vendar imajo skupaj z DESUS-ovo poslansko skupino le 44 glasov, kar pa ni dovolj za razrešitev ministrice. Pivčeva kot ministrica noče sama odstopiti. Pametno. Upamo, da se ne bo premislila in postala žrtje RTV rdečega zmaja. Zato se je gospod Jurša domislil in skozi žrelo RTV rdečega zmaja pritisnil na premiera Janšo, da naj jo odstavi kar on, sicer bo poslanska skupina DESUS zapustila koalicijo. Zahteva in izsiljuje, da naj Janša namesto njih opravi umazano in nedemokratično delo. Trguje, češ da so razen Polnarja vsi glasovali proti sicer imbecilni interpelaciji ministra Hojsa. Tako je in bo, je poudaril, ker je DESUS demokratična stranka in vsak njihov poslanec glasuje po svoji vesti. Koliko so resnično demokratični so pokazali pri žaganju Pivčeve. Višek demokratičnosti pa je izsiljevanje, da naj ministrico Pivčevo namesto njih razreši kar premier Janša. Sveta preproščina gospoda Jurše, ki druge poučuje visoko politiko.

Kongres stranke DESUS, kjer bodo izvolili novega predsednika so taktično zvito napovedali šele za konec novembra, ker da prej niso mogli dobiti primerne dvorane. So zasedene, ker je zaradi kitajskega virusa preveč koncertov. Zanimivo je, da Pivčevo nočejo enostavno izključiti iz stranke DESUS, saj ima v članstvu izgleda veliko podpore. Po stari partijski metodi jo hočejo pred volilnim kongresom raje diskreditirati in politično likvidirati, kar naj bi namesto njih opravil kar premier Janša, tako bi jo razrešil. Na kongresu bodo pa za predsednika DESUS »demokratično« potem izvolili, koga? Erjavca? Vajgla? Jankoviča? Ki bi bil potem podpredsednik vlade. Kje se je skotil ta poniglavi prosojni načrt, ni potrebno preveč ugibati. Vsekakor ne v članstvu DESUS-a.

Dvomiti je, da bo premier Janša kupil tega mačka v žaklju. Še manj je pričakovati, da bi kot izpričan demokrat sodeloval pri komunističnem strankarskem puču v DESUS-u. Očitno zrežiranem od zunaj, izven DESUS-a. Premier Janša ima na dlani povsem preprosto rešitev. Pivčeva je članica DESUS-a. Sami so jo predlagali za ministrico. Če nočejo več, da je ministrica, naj jo izključijo iz stranke DESUS. Če in ko Pivčeva ne bo več članica DESUS-a, pa jo lahko premier Janša razreši kot ministrico, ne da bi kršil koalicijsko pogodbo. Prej pa ne. Premier Janša lahko elegantno vrne žogico in poslanski skupini DESUS predlaga, da naj Pivčevo enostavno izključijo iz stranke skladno s 8. členom statuta stranke DESUS. Če je ne marajo in se bojijo, da ponovno kandidirala za predsednico (za kar v resnici gre), naj jo sami izključijo iz stranke. Izključitev lahko po statutu izglasuje organ teritorialne organizacije, čigar članica je Pivčeva, ali izvršni odbor stranke DESUS. Vendar tega izgleda poslanka skupina DESUS noče podvzeti, ker jim to morda nebi uspelo ali pa se bojijo, da bi to do temeljev razdvojilo in zamajalo stranko. Zato v paniki izsiljujejo, da naj Pivčevo razreši Janša, v zameno za »zvestobo« poslancev DESUS-a koaliciji. Kravja kupčija. Taka »zvestoba« bi bila le kratkega daha.

Če bi premier Janša razrešil ministrico Pivčevo, bi RTV rdečemu zmaju pokazal, da ga je strah za obstoj vlade in bi sam postal hrana rdečega zmaja. Stranka DESUS naj s Pivčevo vse zaplete razreši sama, če tako želi. DESUS je tako in tako na poti propada. Postal je žrtje RTV rdečega zmaja. Stranka DESUS je samo predjed. RTV rdeči zmaj hoče v resnici požreti celo vlado. Za to ima pa slabe šanse. Lahko pokliče vse svoje rdeče mladiče, pa ne bo šlo. Premier Janša se ga ne boji. Le pogum in nič strahu premaga RTV rdečega zmaja. Izkaže se, da je le papirnat in da straši le tistega, ki se ga boji!

Celotna levica je kljub čarovnijam vedeževalke Mediane končno doumela, da bi morebitne predčasne volitve gladko izgubila. Šarec ji je zadal tako hud udarec, da se ne bo opomogla niti do rednih volitev. Za kakšno bolj verodostojno levo politiko, bi se morala levica najprej znebiti trupla komedijanta in v parlamentu glasovati za aktivacijo 37.a. člena. Policisti, tudi titovi pionirčki, so se naveličali po grmovju in hosti loviti migrante. Tudi ljudje ob južni meji so migrantov že do grla siti. Z blokiranjem 37.a. člena levica infantilno škodi ljudem in državi. Policisti se niso šolali za ta pasje-lovski posel. Drugega dela imajo čez glavo. Varovanje zelene meje je delo za Slovensko vojsko Namesto tega levica brezupno interpelira ministre. Namesto tega je levica začela pri belem dnevu sanjariti o nekakšni tehnični vladi, ki naj bi jo sestavila po »konstruktivistični« nezaupnici ali fantomski fajonski ustavni obtožbi premiera Janše. Temelja zanjo nimajo, novega konstrukta ala Patria, pa ni na vidiku. Še manj ekipo in mandatarja. Zato cvilijo kot pujski, ko vlada povsem zakonito zamenja kakšnega direktorja.

Realnost je na žalost naslednja: Vlada, ali ministri, tudi če zamenjajo nekaj direktorjev, ne morejo spremeniti praktično ničesar. Vsa policija, NPU, tožilstvo, pravosodje in uradništvo nasploh, je prežeto s komunistično udbaškimi kadri, ki so se tam nabrali v 30 letih na 45 let podlage prejšnjega režima. Ti bodo delali za levičarje naprej. Zato jih levičarji histerično branijo. Nekaj novih direktorjev ne more spremeniti praktično ničesar. Morda v 10-tih letih. To je dokaj emotivno spoznal tudi minister Hojs. Realen vzvod oblasti desno sredinske koalicije je samo deljenje denarja iz proračuna. To pa levičarje neskončno boli, posebej zato, ker se je premier Janša v Bruslju odlično izpogajal za milijarde evropske pomoči. Denar očitno bo, kitajski virus bomo premagali ter ponovno zagnali gospodarstvo in družbo. Levičarji pa tega denarja ne bodo videli, ne delili, ne dobili. Od lastnega dela pa niso navajeni živeti. To jih neskončno peče in zato v paniki zganjajo silen kraval. Podobno kot so komunisti (njihov VOS) leta 1941 začeli pobijati Slovence in zanetili državljanko vojno, sedaj namerno sabotirajo ukrepe vlade proti epidemiji kitajskega virusa. Odkrito z vsemi sredstvi. Z petkovimi demonstracijami. Z širjenjem laži po internetu (ki je hudo orožje), da kitajskega virusa sploh ni. Z propagando RTV rdečega zmaja in drugih večinskih levih medijev. Z manipuliranjem in hujskanjem ljudi. Z laganjem in obrekovanjem v tujih medijih. Z dezertiranjem v Evropskem parlamentu. Z isto zločinsko filozofijo, kot leta 1941: več ko jih zboli, več ko jih umre, več ko je zaprtih šol, podjetij, večja ko je škoda, tem bolje za revolucijo. 

Nekdo bi jih moral odkrito vprašati, ali imajo sploh radi svojo domovino Slovenijo in ali jim je sploh mar za ljudi, za svoj Slovenski narod? Narodu pa se je kljub silni propagandi RTV rdečega zmaja že posvetilo, da očitno NE. Na dolgo roko, do prihodnjih rednih volitev (izrednih ne bo) in še dalj, bodo volivci levičarjem to početje nepopravljivo zamerili, saj demonstrirajo proti lastnemu narodu, proti življenju, proti svobodi, proti demokraciji, proti domovini, proti naši slovenski vojski, proti suvereni državi Sloveniji. To je izdaja slovenskega naroda. Narod jim bo to nepopravljivo zameril. Saj jim je že!

 

Koper, 23.09.2020 Dr. Janez Suša

Zadnje novice

Sorodne vsebine