15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Celo inženirji so masovno podpisovali pobudo za referendum o drugem tiru, potem pa…

Prav žalostna sem, ko poslušam vladajoče polit. stranke z opozicijskimi sateliti govoriti o drugem tiru (manipulacije). Cel mesec sem pred UE zbirala podpise, razlagala mimoidočim vsebino – kdor se je ustavil in prisluhnil argumentom proti ZIUGDT je podpisal na UE.

Najbolj zanimivo je, da so prihajali mnogi inženirji različnih strok in masovno podpisovali našo pobudo. To pomeni da neuradna stroka nasprotuje vladajoči politiki! Celo R. Golob (Gen I) je prisluhnil, mi pritrdil, tudi ko sem omenila nujnost povezave Ljubljane z obalo (tudi turizem), torej hitre moderne železnice in ne 27 km enojnega industrijskega tira, od tega 76% po tveganem podzemlju (je povedal na posvetu v DS tudi geolog, ki je delal raziskave za vlado že 2009-10). In teh 27 km je najpomembnejši SLO razvojni projekt? Kdo se šali? Kaj pa od Divače naprej, kaj pa mimo Ljubljane proti Avstriji? Halo?

Tudi politični komentatorji (na Faktorju n.pr. S. Jeretič) in ne-polemični novinarji ne poznajo(te) vseh dejstev! Če bi se Cerarjev alias uradni tir delal do 2026 pomeni tudi, da je nujno (zaradi problemov- nevarnosti za prebivalce) obnoviti prvi tir!

Potrebujemo dva moderna tira (torej dvojni tir), 3x ceneje in 2x hitreje dokončano (vladna dvotirna, z dvojnimi tuneli in viadukti bi se končala po letu 2030), uporabno tudi za potniški promet (s kolesom na vlak in na morje)! In, obstajajo realne variante, ki pa jim neetična in nemoralna koalicija noče prisluhniti! ZAKAJ? Kdo stoji v ozadju, kateri lobiji so ugrabili Slovenijo?

P.S. Na volišču, kjer sem bila prisotna, je starejša gospa dejala, da je podpisala, ker da se bodo tako njeni vnuki lahko vozili z vlakom (sic!)

Tudi novinarji ste dolžni celovito informirati javnost o obstoječih dejstvih. Ne gre za “politično navijanje”, ampak za opismenjevanje ljudi – funkcionalno pismenost!

Ob manipuliranju Židana glede bančne luknje (včeraj na POPtv):

Logarjeva komisija je jasno izpostavila krivce z imeni in priimki, gledali smo jih (TV) na zaslišanjih. 3 leta trdega, predvsem Logarjevega(!) dela – ekonomist z bančno prakso. Nasproti pa v ad hoc novi komisiji medicinski tehnik (!) Moderndorfer, brez finančnega znanja(!), ki je zaslišanja opravil po ekspresni izpitni metodi (15 minut na kandidata), napotke pa dobil od paradržave (sestajal se je tajno z Zemljaričem, Kučanom in … v Cankarjevem domu) Cilj te komisije je vsakemu funkcionalno pismenemu jasen – glodati pred kamerami prežvečeno kost. Ali nimamo organov pregona? Logar je nastavil ogledalo organom pregona, SDT in sodiščem!

S pojmoma bruto državni dolg (zadolženost vseh ekonomskih osebkov, tudi gospodinjstev) in JAVNI DOLG (zadolževanje vlade; v času 2004-08 je padel za 5% točk na 22% BDP)

je prvi začel javno Mencinger, ki si je skupaj s prijatelji (Križanič, Štiblar, Bole) prilastil EIPF (nekoč Bajtov inštitut), nepremičnina je danes vredna okoli milijon evrov? Zakaj mediji molčijo?

In še Cerarjeva včerajšnja namerna laž ali le nepoznavanje makroekonomije in statistike: Zadolževanje države se ne zmanjšuje, ampak se je povečalo (absolutno v milijardah), relativno glede na BDP se je zmanjšalo. Kaj pa če pride ponovno do krize in padca BDP?

In še, obresti so se v proračunskih izdatkih zmanjšale zaradi nižjih obrestnih mer (cena denarja) in ne zaradi manjšega zadolževanja vlade!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine