13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

(BREŽICE) Marec v znamenju pomladi in zavedanja o skrbi zase

Piše: C. R.

V Večgeneracijskem centru Brežice, ki sodi pod okrilje Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, smo pomladno zelo aktivni. 1. 3. 2023 smo prisluhnili vrtnarskim skrivnostim specialistke za zelenjadarstvo in okrasne rastline, gospe Miši Pušenjak. Udeleženci so z zanimanjem sledili vsem nasvetom, predavateljica jim je pomagala pri rešitvi marsikatere zagate in razkrila mnogotero skrivnost.

Osmi marec je bil posvečen dekletom, ženam, mamam, babicam in vsem, ki se zavedajo kako pomembno je poskrbeti za svoje zdravje. Na dogodku, ki smo ga poimenovali Pazi nase in poskrbi zase! ter izvedli v sodelovanju z Europo Donno Slovenija, smo govorili o zdravem načinu življenja, preventivi in zgodnjem odkrivanju raka. Na delavnici smo imeli praktični prikaz samo – pregledovanja dojk na silikonskih modelih. Predavateljica ga. Darja Molan, ki ima tudi sama izkušnjo raka, nam je predala mnogo koristnih informacij.

Devetega marca smo, prav tako v sodelovanju, s Slovenskim društvom za celiakijo, podružnico Celje, v kuhinji OŠ Brežice, organizirali delavnico Velikonočne peke brezglutenskih dobrot za vse bolnike s celiakijo, njihove svojce in ostalo zainteresirano javnost. Na delavnici so se udeleženci naučili speči pehtranovo, potratno in orehovo potico, šunko v testu, sladki kruh, sadni kruh, buhtle, in drugo. Delavnica je bila zelo dobro obiskana.

Veseli smo sodelovanja in povezovanja z deležniki iz lokalnega in širšega okolja, za kar se jim še enkrat, iskreno zahvaljujemo.

V marcu vas želimo povabiti še k sodelovanju in tekmovanju za najlepše obarvano ali okrašeno velikonočno jajce. Jajca sprejemamo v pisarni VGC Brežice (Prešernova 13), v času od 27. 3. do 31. 3. 2023 med 8. 00 in 15.00. Razglasitev zmagovalcev bo na 1. Velikonočni tržnici v Brežicah.

V aprilu vas vabimo še:

  • , 11. in 18. 4. na delavnice, ki bodo v KS Skopice
  • , 13. in 20. 4. na delavnice, ki bodo v KS Pišece
  • 4. ob 9.30 na Srečanje ob kavi/čaju v 3. nadstropju VGC Brežice
  • 4. na delavnico z naslovom: Naredi sam: cvetlično korito (VGC Brežice, Prešernova 13, 3. nadstropje).

Dobrodošli!

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine