13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(PREJELI SMO) Bo Tea Jarc kmalu na vrhu Triglava še streljala na poslednje “janševike”, ki bodo plezali proti vrhu te naše lepe gore?

Piše: Frančiška Buttolo

Sicer pa bodo za odpravo vseh največjih kršitev človekovih pravic poskrbele različne komisije, domače, evropske in mednarodne, na primer iz ZN, pri nas na čelu z gospo Teo Jarc, ki bo na vrhu Triglava, pod kavbojskim klobukom z rdečo zvezdo vihtela laso in streljala na poslednje “janševike”, ki bodo plezali proti vrhu te naše lepe gore. Triglav je namreč njeno osvobojeno ozemlje. Predlagam jo za Nobelovo nagrado za mir.

Če poslušam svoje srce, bi vzela vse, ki bežijo, s celega sveta. Kljub pandemiji, sredi katere proticepilci – neznansko uživajo, v Sloveniji zlasti skoraj vsi skrajni levičarji, borci za rdečo zvezdo, ki kaki Tei pomeni svobodo, verjetno svobodo vsakovrstnega nasilja, s pretvezo, da ji gre za OF. Čeprav nima pojma o zgodovini druge svetovne vojne.

No, saj prav takšne potrebuje današnja slovenska leva politična stran. To kaže celo molk SAZU – odsoten ob referendumu za odprte pipice, ko je bilo nasprotovanje zakonu te ustanove kot hrumenje Soče v Gregorčičevi pesmi. Zdaj pa je prav nič ne moti kultura govora gospe pod Triglavom. Seveda, saj v tem primeru gre – vsaj delno – tudi za napad SAZU na predsednika vlade, gospoda Janeza Janšo, in na njegovke ministre. Kaka Zižkova ekspozitura v SAZU pa bo tej gospe priskrbela akademski stolček, čez čas, ko bo napisala zgodovinsko razpravo MOJ BOJ, boj nekakšne partizanske levinje pod Triglavom, ki ga je, kot smo razumeli, osvobodila in nanj postavila zastavo z rdečo zvezdo. Tako je, poleg Metelkove, Triglav prvo osvobojeno ozemlje pod vladama virusne epidemije in Janeza Janše, čeprav je res , da je ta dama predvsem potencialne teroristka – ali pa prav zaradi tega. Dobro bi bilo to, ali je TRIGLAV RES OSVOBOJENO OZEMLJE, kot je trdila, vprašati tovariše in par gospodov na Ustavnem sodišču republike Slovenije.

Je kdo preveril, če je bila ta dama pod Triglavom oborožena? Da ni bila? Ker je njena miroljubnost že prislovična?

Seveda, njen cilj je zgolj odprta slovenska družba, ampak ne zastonj. Ta dama namreč ni poceni. Svetovni bankir Soros to še predobro ve. Tako kot naši levi poslanci v EU, morda tudi naša Milka, sirota Anka, izgubljena v širnem svetu EU, kot bi rekel Aškerc, ki bolj ali manj sodi med prijateljice dame izpod Triglava.

Če pa poslušam, zdaj, ko gre za sprejem velikega števila afganistanskih beguncev, da, če poslušam svoj razum, se popolnoma strinjam z izjavami gospoda predsednika slovenske vlade Janeza Janše na to temo. Nikakršne štiripasovne ceste za begunce v Sovenijo. Absolutno sem na njegovi strani.

Prepričana sem namreč, da bi se, če bi zahodne velesile posvetile toliko demonstracij, parad ponosa in medijskega silovitega pompa ter denarja za izboljšanje življenja žensk pod terorjem skrajnih islamistov in drugih skrajnežev, kot vsega tega posveti za dosego politične moči Legibitre, ne bi bilo potrebno neprestano odpirati štiripasovnih cest za pohode muslimanskih oziroma islamskih raznovrstnih beguncev, tudi najhujših teroristov v EU. Pa razpravljamo na Zahodu skoraj samo o tem, kako ženskam nasprotnega spola omogočiti operacijo v moškega nasprotnega spola. Samo zato, da bo čimveč beguncev v Evropi?

Zdi se, da zahodne velesile skupaj z drugimi, zlasti s Kitajsko in Rusijo, zelo natančno načrtujejo vso to katastrofalno politično dogajanje. Tudi v Sloveniji večina ljudi ve, tako kot v Evropi, da bo EU prav kmalu ena sama država, najprej še nekaj časa s sedežem v Bruslju, potem pa v Berlinu. Razumljivo, saj se v imenu EU z vsemi najmočnejšimi političnimi voditelji pogovarja predvsem Merklova. Njena najtesnejša sodelavka in prijateljica pa je voditeljica EU. Ta dama, ki neprestano bere komunistične levite sedanjim demokratičnim voditeljem nekdanjih totalitarnih socialističnih držav, si želi iz same krščansko demokratske solidarnosti, nekako tako se izraža, napolniti te, nekdanje komunistične države, z muslimanskimi “siromaki”. V televizijske kamere ta gospa gleda s tako nebeško nedolžnimi očmi, kot da se ji niti ne sanja, kako želi njen Berlin zbrisati z zemljevida sveta naprej številne evropske narode in države, potem pa voditi, čimprej seveda iz Berlina, veliko evropsko državo oziroma Veliko Evropo.

Če ne bi celotno politično dogajanje zadnjih dvajset let, torej v 21. stoletju, in jasno kazalo in dokazovalo, da je vse, kar sem povedala, čista resnica, Kitajska že ne bi tako mirno in filozofsko – oziroma politično modro – samo čakala na bregu velike reke novega hitlerjanskega dogajanja v Evropi, da bi na svoj trnek ujela najdebelejšo politično ribo, gospodarsko, s tem pa v ozadju tudi politično oblast nad celotnim Zahodom. Na ZDA se ne moremo prav nič več zanesti. Tudi s Hitlerjem so si bile ZDA kar dolgo na ti. Evropa pa je prav tako, z redkimi častnimi izjemami čakala. Potem pa so morali zahodni zavezniki bolj ali manj demokratični, še ne totalitarni vzhodno del Evrope podariti strašnemu Stalinu. Zdaj ima te države spet EU. Očitno pa Rusija ni pozabila na te svoje satelite, darilo Zahoda za njen  boj proti Hitlerju. EU, z dvema dama na čelu, pa tem, z obeh strani ogroženim nekdanjim zasužnjenim satelitom totalitarne Sovjetske zveze grozi, da jih čaka vrnitev prejšnjemu gospodarju, če ne bodo “solidarnostno” z vseh štirih strani neba napeljale štiripasovnih cest, po katerih jih bodo zasedli ali okupirali nesrečniki z vsega sveta, predvsem pa muslimani, tudi skrajni. Zakaj pa ne, saj niso sami krivi, da so takšni. Živeli so pač v nesrečnih razmerah. Če ji bodo nove domovine, Poljska, Češka, Madžarska itd., nudile dovolj visok standard in nekaj privilegijev, ki jim kot nesrečnikom prve kategorije – po svetovni moralni kategoriji vladavine prava – nujno pripadajo, bodo morda tudi teroristi lahko čisto dobri državljani, tudi v Sloveniji, seveda samo strogo v okviru islama. To mora lahkomiselni zahodni človek, tudi v Sloveniji, včasih premalo seznanjen s človekovimi pravicami, vsekakor vedeti. Sicer pa bodo za odpravo vseh največjih kršitev človekovih pravic poskrbele različne komisije, domače, evropske in mednarodne, na primer iz ZN, pri nas na čelu z gospo Teo Jarc, ki bo na vrhu Triglava, pod kavbojskim klobukom z rdečo zvezdo, vihtela laso in streljala na poslednje “janševike”, ki bodo plezali proti vrhu te naše lepe gore. Triglav je namreč njeno osvobojeno ozemlje. Predlagam jo za Nobelovo nagrado za mir.

 

Frančiška Franca Buttolo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine