-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

(PREJELI SMO) Bo dogodek na RTVS pripeljal do streznitve?

Piše: C. R.

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev obsoja petkov incident  v prostorih nacionalne televizije. Gre za nesprejemljivo in zavrženo početje, ki se ne sme več ponoviti.

To pa seveda ne pomeni, da nacionalna televizija ne more biti predmet kritik. Prav nasprotno. V združenju smo doslej že nekajkrat doslej opozorili na očitno pristransko delovanje novinarjev na RTV Slovenija, ki je nacionalni medij, financiran z denarjem davkoplačevalcev. Glede na način obravnave posameznikov in skupin v informativnem programu, npr. v zadnji oddaji Tarča, ocenjujemo, da se tudi po razrešitvi direktorice TVS Natalije Gorščak razmere niso izboljšale.

Združenje ob tem ostro zavrača poskuse nekaterih reprezentativnih novinarskih organizacij, ki krivdo in odgovornost za incident pripisuje vladi. Incident so namreč povzročili tisti, ki sicer veljajo za ostre kritike vlade, zato bi moral biti takšen dogodek velika streznitev za vse, ki so doslej s prstom kazali na eno politično opcijo, tajili pa politične zlorabe RTVS, ki si jih je doslej privoščila tranzicijska levica ter si zatiskali oči pred dejanji levega fašizma.

 

Ljubljana, 5. september 2021

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine