32.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Vse, kar morate vedeti o sodobnih čistilnih napravah

 

Piše: C. R.

Izbira čistilne naprave ni preprosta, še posebno če upoštevamo vrsto kriterijev, kot so zanesljivost delovanja brez neljubih presenečenj, dolga življenjska doba ter zaželeni nizki stroški obratovanja in vzdrževanja.

Pomembno pravilo, na katerega nikakor ne smete pozabiti, je, da se male čistilne naprave kupujejo pri specializiranih podjetjih, ki so že dlje časa na trgu in imajo temu ustrezne izkušnje. Poznavalec čistilnih naprav se bo pohvalil s preverljivimi priporočili, ponudil kakovostno svetovanje in imel vzdrževalno službo.

Eno takšnih podjetij je Armex Armature iz Ivančne Gorice z več kot 30 let izkušenj pri načrtovanju in postavljanju čistilnih naprav. Več uporabnih informacij o njihovi ponudbi lahko prebere na njihovi spletni strani cistilnenaprave-dezevnica.si.

Svetovanje in nakup pri takšnem specializiranem podjetju je zagotovilo, da boste dobili za svojo situacijo cenovno in tehnološko optimalno in učinkovito napravo, ki jo boste kupili le enkrat v življenju. Pri morebitnih težavah vam bodo na voljo za pomoč in servisiranje.

Poceni nakup se mogoče v prvem trenutku zdi dobra izbira, a se pogosto izkaže, da poceni nakup ni vedno dober nakup.

Zakaj imajo dobre čistilne naprave vgrajeno napredno krmiljenje?

Sodobne čistilne naprave so krmiljene z naprednim nadzornim sistemom (računalnikom), ki upravlja z različnimi režimi obratovanja za najboljše rezultate, javlja alarme ob morebitnih težavah in omogoča posebne nastavitve, kot je poseben program delovanja za obdobje, ko ste na dopustu. Vse faze delovanja so optimizirane za najboljše rezultate čiščenja, ra- čunalniki pa omogočajo tudi ročno nastavljive režime delovanja pri večjih ali manjših obremenitvah.

Računalniki nemškega podjetja Graf, ki jih vgrajuje tudi v svoje inovativne in zanesljive čistilne naprave one2clean, ki v rezervoarju nimajo nobenih gibljivih in električnih delov, so že danes pripravljeni na prihodnost.

Tako kot že nekje v naših bolj razvitih zahodnih in severnih deželah se tudi pri nas lahko v prihodnje uzakonijo obvezne dodatne faze čiščenja odpadne vode, kot je na primer denitrifikacija, defosfatizacija in higienizacija. Te zahteve bodo povzročile dodatne drage nadgradnje obstoječih čistilnih naprav in zamenjavo obstoječih čistilnih naprav starejšega datuma, ki jih ne bo mogoče nadgraditi. Graf je na morebitne novosti že pripravljen.

Razvajanje vrta in gospodinjstva z deževnico

Odločitev za zbiranje in rabo deževnice prispeva k prihrankom v denarnici zaradi nižjega računa za vodo na položnici. Strošek za pitno vodo lahko zmanjšamo tudi do 50 odstotkov, če z deževnico zalivamo zelenjavni in okrasni vrt, peremo svoje jeklene konjičke in jo uporabimo v WC-kotličkih. Z mehko deževnico lahko peremo tudi perilo in privarčujemo tako pri pralnih kot mehčalnih sredstvih.

Olje in voda se ne mešata

Svetujemo vam tudi, da pred zaključ- nimi gradbenimi deli na dvorišču preverite, ali je za vaše območje že predpisana obvezna vgradnja lovilnika olj in maščob. Podjetje Armex iz Ivančne Gorice vam lahko svetuje in dobavi tudi te.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine