16.2 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Vodna ujma tudi nas ni pustila ravnodušnih

 

Ekipa Veto Group (www.veto.si)

 

Poletje je čas, ko v našem podjetju prevladuje misel na hlajenje in kupci posegajo po klimatskih napravah, ki so bogato zastopane v našem prodajnem programu. Letošnje poletje pa je postreglo z drugačnimi zgodbami.

 

Vodna ujma, ki je pustošila po naši deželi, tudi nas v Veto Group ni pustila ravnodušnih. Sodelavci in naši zvesti kupci – obrtniki so kot člani prostovoljskih gasilskih društev nesebično priskočili na pomoč prizadetim v poplavah in namesto vsakdanjega dela bíli bitko z vodo in muljem. Voda ni obšla niti domov naših sodelavcev. Tudi poslovalnica Meža Center s Prevalj, ki je članica skupine Veto Group, je bila na udaru podivjane reke Meže. Zaposleni v skupini so dokazali, da nas vodi srčnost, saj so že v prvih dneh po razdejanju priskočili na pomoč Korošcem. In tovrstnih zgodb, ki se prepletajo zadnji mesec, je še veliko.

Slovenske družine so se znašle v veliki stiski. V eni noči se jim je obrnil svet na glavo. V Veto Group smo se odločili, da pomagamo in 20 od njih doniramo 10 peči na lesno biomaso in 10 toplotnih črpalk ter s tem vsaj malo pripomoremo k temu, da njihovo žalost in mraz zamenjata toplina srca in toplota doma. Donacija poteka v sodelovanju z našimi zvestimi kupci – obrtniki, dobavitelji in s Slovensko Karitas. Prva gospodinjstva že lahko začetek mrzlih dni pričakujejo pomirjeni in hvaležni smo, da lahko pomagamo. Drugi upravičenci do donacije bodo svojo ogrevalno napravo prejeli še pred zimo oziroma takrat, ko bo njihov dom pripravljen na namestitev nove opreme v kotlovnico.

Veseli nas, da smo tudi mi prispevali košček v mozaik solidarnosti. Naš moto je »Življenje je lepo«. Želimo si to udejanjati vsak dan.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine