20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Vklopite DRAJV, vozite varno in osvojite letno vinjeto

Piše: C. R.

Boste kmalu potrebovali novo letno vinjeto? Da jo osvojite, ni treba veliko. Le varna vožnja + nekaj sreče in ena od letnih 50 vinjet je lahko vaša.

Vinjetni sistem je bil na slovenskih avtocestah za osebna in manjša tovorna vozila (do 3,5 tone) uveden leta 2008, ko je bil hkrati ukinjen klasičen cestninski sistem. Uvedba vinjet je prinesla boljšo pretočnost prometa na avtocestah, hkrati pa tudi manjšo obremenitev za okolje zaradi ustavljanja in speljevanja na cestninskih postajah. Z uvedbo daljinskega elektronskega cestninjenja za tovornjake in avtobuse ter uvedbo elektronske vinjete za osebna vozila se je splošna izkušnja uporabe vinjet še izboljšala. Mnogi vozniki se tako odločajo za nakup letne vinjete, plačilo pavšala za letno vinjeto namreč prinese precejšen prihranek v primerjavi z morebitnim sprotnim plačilom cestnine na določenih relacijah, pa tudi v primerjavi z vinjeto za krajše časovno obdobje. Je pa nakup letne vinjete za marsikatero družino lahko velik izdatek, ki obremeni družinski proračun. Za osebni avtomobil letna vinjeta stane 117,5 evra, za vozila, ki presegajo višino 1,3 metra nad osjo, pa dvakrat toliko.

Z aplikacijo do vinjete

Možnost pridobitve brezplačne letne vinjete ponuja tudi Zavarovalnica Triglav z uporabo mobilne aplikacije DRAJV. Omenjena aplikacija namreč nagrajuje varno vožnjo s popustom pri zavarovanju vozila, pa tudi s privlačnimi nagradami v nagradnih igrah. Prav sedaj je tudi prišel čas za tradicionalno nagradno igro, v kateri bo glavni dobitek brezplačna letna vinjeta. V nagradnem skladu v nagradni igri Z DRAJV-om do vinjete, ki poteka med 15. 12. 2023 in 15. 1. 2024, bo Zavarovalnica Triglav tako izžrebala kar 50 darilnih kartic Petrol z dobroimetjem 117,50 evra, v višini letne vinjete torej za osebno vozilo (razred 2A). Darilno kartico lahko izkoristite bodisi za letno e-vinjeto cestninskega razreda 2A, bodisi za drug izdelek oz. storitev v Petrolovi ponudbi. Za sodelovanje v nagradni igri bo dovolj, da v času trajanja nagradne igre z aplikacijo DRAJV posnamete vsaj deset voženj in vsaj 500 varnih kilometrov s skupno oceno vsaj 90 točk ter potrdite Pravila in pogoje nagradne igre v aplikaciji DRAJV.

Kakšna je vloga aplikacije?

Za pojasnilo: bolj ko boste upoštevali prometne predpise med vožnjo, zlasti glede hitrosti, ter vozili umirjeno, več točk boste pridobili prek aplikacije DRAJV, ki tako voznike motivira k umirjeni in varni vožnji na pozitiven način. Napredna tehnologija aplikacije namreč s senzorji beleži pet elementov vožnje: hitrost in upoštevanje hitrostnih omejitev, pospeševanje, zaviranje, silo v ovinkih in uporabo telefona med vožnjo.

V zadnjih osmih letih delovanja si je aplikacijo na svoj mobilni telefon naložilo več kot 160.000 uporabnikov, pri čemer je rednih mesečnih uporabnikov aplikacije že več kot 65.000.  Pri uporabi telematike se Zavarovalnica Triglav uvršča v sam svetovni vrh – vsak deseti voznik je ob zavarovanju svojega osebnega vozila že uporabil kodo za DRAJV popust.

Žrebanje v nagradni igri bo potekalo do 16. 1. 2024. Nagrajenci bodo o žrebu obveščeni v aplikaciji DRAJV in po elektronski pošti. Varno vožnjo in veliko sreče v žrebu!

Klikni TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine