15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

V Pivovarni Adam Ravbar gresta pivo in kulinarika z roko v roki

Piše: C. R.

Pivovarna Adam Ravbar z Rodice pi Domžalah je že vrsto let sinonim za kakovost. Kako jim je to uspelo, nam je v kratkem pogovoru zaupal mladi direktor Davorin Smolnikar.

Kaj je ključ do vašega uspeha oziroma blagovne znamke ADAM RAVBAR?

Blagovna znamka Adam Ravbar piše najdaljšo pivovarsko tradicijo v zasebni pivovarski panogi v Sloveniji. Od samega začetka se trudimo ohranjati svojo tradicijo in jo seveda oblikovati času primerno. Menimo, da so ključ do uspeha predvsem kakovost surovin, dosledno sledenje viziji in veliko ljubezni do produkta. Potrudili se bomo, da bomo v Sloveniji in tudi sosednjim narodom še dolgo varili pivo, ki je varjeno izključno iz najkakovostnejših sestavin na trgu, in da bomo ohranili povsem naraven proces proizvodnje brez aditivov.

Po čem ste najbolj znani – po odličnih pivih, raznovrstni kulinariki, prirejanju manjših dogodkov?

Lokalno so seveda naš najbolj znan produkt nefiltrirana domača piva, ki jih dajemo tudi za domov v 2-litrskih steklenicah ali za večje dogodke skupaj z najemom malih točilnih aparatov. Seveda se ne trudimo samo s pivovarstvom. K pivu v naši pivnici zelo radi ponudimo tudi raznoliko hrano. Naša kuhinja se tradicionalno odlikuje po počasi pečenih svinjskih kračah in po domačem receptu zašpiljenih pivskih klobas, ki se izvrstno prilegajo našemu pivu. Ob raznolikem jedilnem listu smo znani tudi po picah iz krušne peči, ki jih zamesimo izključno iz moke lokalnega izvora v polnozrnati in konopljini izvedbi ter dodamo 100-odstotno mocarelo tipa Julienne iz Italije.

Koliko piva zvarite na leto, katere so njegove prednosti in značilnosti?

Povprečno med sezono zvarimo okrog 12.000 litrov piva na mesec. Prednost našega piva je v načinu proizvodnje in v sestavi. Pivo varimo po češki tehnologiji, kar je v Sloveniji še vedno posebnost. Naše pivo je nefiltrirano in nepasterizirano ter ne vsebuje nobenih feditivov pri fermentaciji. Uporabljamo naraven postopek karbonizacije. Naša prednost pa je hkrati tudi naša slabost. Pivo ima namreč zaradi naravne proizvodnje občutno krajši rok uporabe, to je samo 3 tedne od polnjenja, hraniti pa ga je treba izključno v hladilniku.

Kakšne načrte imate za prihodnost?

Kratkoročni načrt v naši pivovarni je predstavitev novega stila piva – Ravbarjev radler. Ključna sestavina tega osvežilnega piva tipa lager bodo povsem naravni sadni pireji, ki bodo tvorili celoto za popolno svež okus piva, ki pa se ne bo zgledoval po konkurenčnih radlerjih s sadnimi ekstrakti. Med koronakrizo nam je uspelo v našem objektu urediti kino za otroke, domačo hrano in pivo pa vozimo na dom z električnim vozilom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine