13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Slovensko znanje odmeva v ZDA

 

Piše: Marjeta Bogataj

Foto: Polona Avanzo, arhiv Igorja Ogorevca, YouTube

 

Predstavljamo velik uspeh slovenskega znanja – v podjetju AS AN, d. o. o., znanem po blagovni znamki Planet Zdravja, so s svojo naravno metodo v nekaj dneh tako učinkovito pomagali znanemu ameriškemu parašportniku Rodu Hutchinsu, da je po dolgih letih številnih diagnoz in hudih bolečin končno zaživel normalno življenje.

 

Zgodba je osupljiva in v ZDA močno odmeva. Rod Hutchins je v svojih 30 letih dobil diagnozo Guillain Barrovega sindroma, zaradi katerega je bil paraliziran od vratu navzdol. Z veliko voljo in ob pomoči strokovnjakov je toliko okreval, da se je med drugim udeležil znanega triatlona Kona na Havajih, vendar pa so ga ves čas spremljale velike zdravstvene težave in hude bolečine, zaradi katerih ima vgrajena dva spinalna stimulatorja. Diagnosticirali so mu tudi mišično distrofijo, mu zamenjali oba kolka, v zadnjih letih pa je 3-krat zbolel za covidom, imel sesedena pljuča, krvne strdke … za njim je res vrsta diagnoz in različnih posegov, med njimi operacija na odprtem srcu.

 

»Ni mogel držati kozarca vode«

Igor in Irma Ogorevc sta zanj izvedela lani julija v Houstonu, ker je bil pacient njihove partnerke, nutricionistke Kathleen S. McGowan. Bil je v tako slabem stanju, da ni mogel iz Idaha prileteti v Teksas, v pogovoru prek zooma pa mu je Igor Ogorevc dejal, da misli, da mu s svojim znanjem lahko pomagajo, vendar je potreben pregled. Konec julija letos, ko je bila Irma Ogorevc znova v Houstonu, mu je mukoma le uspelo priti. »Bil je v zelo slabem stanju, 24 ur na dan je bil na kisiku, v hudih bolečinah, na vozičku. Ni mogel sam na stranišče, ni mogel držati kozarca vode,« pravi Igor Ogorevc, ki se je po ženinem klicu takoj tudi sam odpravil tja. »Ko sem prišel, je bil že tri dni na naši terapiji. Ko sem ga srečal, je imel neverjetno vročo kožo, prav žarela je, pri čemer je bila njegova telesna temperatura normalna,« opisuje.

Uspešni par Igor in Irma Ogorevc skupaj z Rodom Huchinsom in Kathleen S. Mc Gowan (Foto: arhiv Igorja Ogorevca)

 

Problem je bil v – koži

Kot smo v Demokraciji že pisali, v podjetju AS AN, d. o. o., izvajajo terapije in svetovanje, ki temeljijo na načelu termoregulacije telesa; z neinvazivno in izjemno natančno analizo krvi ugotovijo, česa telesu primanjkuje oz. česa ima preveč, da ne deluje optimalno. Tudi pri Huchinsu so dvakrat na dan delali krvno sliko in vsakodnevno prilagajali terapijo. »Popravljali smo funkcijo največjega, najtežjega in najpomembnejšega organa – kože, ki jo medicina kar pozablja.« pravi Ogorevc in pojasni, so bile vse Hutchinsove diagnoze posledica napačnega delovanja njegovega živčnega, nevrološkega sistema. »Prišlo je do pregretja, izgorel je.«

»V naši praksi upoštevamo dejstvo, da so v koži živčni končiči in receptorji, ki prinašajo informacije iz kože v živčni sistem. Te informacije so električni impulzi. Ko je koža pretopla ali prehladna ali ima napačen PH – je preveč kisla ali preveč alkalna, je motena tudi električna prevodnost v koži. To pomeni, da naš centralni živčni sistem ne dobiva pravilnih informacij, niti ne more pravilnih informacij pošiljati nazaj v kožo in v celico. Zato upoštevamo dejstvo, da je PH kože zdravega človeka alkalen do nevtralen, se pravi PH 7,0 do 7,3. Samo pri takšnem PH je omogočena normalna električna prevodnost v koži. Ta trditev je v nasprotju z uradno medicino, ki trdi, da mora biti koža kisla, a v tem primeru se pač moti,« pojasnjuje Ogorevc.

Rod Hutchins je v velikih bolečinah z letalom priletel v Houston, tam pa sta zanj poskrbela zakonca Ogorevc. (Foto: YouTube/zajem zaslona)

 

Terapija: poseben izdelek

Tako so razvili izdelek na vodni osnovi, ki takoj po aplikaciji na kožo zagotovi boljšo oziroma pravilnejšo električno prevodnost. Imenuje se »Energy tonic extra« in ima vse potrebne elektrolite, njegova kemična sestava je najboljši približek kemični sestavi plodne vode v maternici, ki je alkalna. »To je osnova popravljanja vsakega telesa z vsakršno težavo,« pravi sogovorec. Ta proizvod je bil najpomembnejši del terapije za Hutchinsa, vsak dan so ga večkrat razpršili na njegovo celotno telo, ob tem pa so po potrebi uporabljali še svoja olja.

Napredek je bil neverjeten, Huchins je bil vsak dan opazno boljši. Že 4. dan ni več potreboval kisika 24 ur na dan, 5. dan ni imel več potrebe po jemanju protibolečinskih tablet, njegova mobilnost, gibanje je bilo opazno boljše – temperatura njegove kože se je začela nižati, ni bil več tako pregret. Šesti dan jim je pripravil presenečenje, popolnoma normalno se je sprehodil po hodniku, dvigoval roke, nato je odšel še plavat – potem ko osem let tega ni mogel početi.

 

Veliko zanimanje v ZDA

Hutchins je vse dogajanje sproti beležil, posnetke je objavil tudi na svoji spletni strani (https://rodhutchins.com/). V enem od njih je poudaril, da so mu zdravniki, vrhunski strokovnjaki, v življenju zelo pomagali, vedeli so, kaj delajo – toda to, kar so dosegli s slovensko ekipo, je njegovo zdravje pripeljalo na višjo raven, zaradi česar čuti veliko hvaležnost.

V ZDA za ta primer vlada veliko zanimanje, televizije se pulijo za intervju s Hutchinsom, pravi Ogorevc. Niso pa zainteresirani le mediji, pač pa tudi stroka, česar za Slovenijo ne moremo reči. Igor in Irma Ogorevc bosta tako večino septembra prebila čez lužo, v drugi polovici meseca bosta imela številne sestanke z vodstvi oziroma lastniki bolnišnic, ob tem pa tudi predavanja in predstavitve.

 

Izdelek »Energy tonic extra«, ki so ga razvili v podjetju AS AN, je bil najpomembnejši del terapije za Roda Hutchinsa.

 

V načrtu je šolanje

Na našo pripombo, da je to za podjetje AS AN tudi velika poslovna priložnost, Igor Ogorevc zatrdi, da to ni njihov glavni cilj: »Tja gremo, da bomo ljudem pomagali, pa ne le tistim, ki trpijo bolečine zaradi tega sindroma, pač pa tudi drugim, na primer tistim, ki imajo postcovidne težave. Bistveno pa je, da bomo za ameriške zdravnike in terapevte organizirali šolanje naše metode prek univerze ECPD v Beogradu.«

Na ECPD sicer že vrsto let poteka šolanje o termoregulaciji telesa, ki so jo razvili v podjetju AS AN. Gre za holistično metodo, ki zajema več področij delovanja človeškega telesa, poudarki so na biofiziki, biokemiji, nutricionistiki, anatomiji in fiziologiji. Zdaj pa, kot rečeno, bodo šolanje zaradi velikega zanimanja Američanov razširili. ECPD (European Center for Peace and Development) so ustanovili Združeni narodi, in to že pred 40 leti; konec oktobra bo velika slovesnost, na kateri bo tudi pet Nobelovih nagrajencev, nam je še dejal Igor Ogorevc, ki ima na ECPD funkcijo koordinatorja za integrativno medicino, z ženo pa tam tudi delata doktorat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine