12.2 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

Preživite vroče poletje na Vrhniki

Več idej za izlet, tematskih poti in dogodkov na Vrhniki dobite na www.visitvrhnika.si in Visit Vrhnika

DOGAJA SE

Začutite poletni utrip našega kraja. V sklopu Poletja na Vrhniki vas vabimo na brezplačne koncerte, otroške predstave, športne turnirje, stand up, kulinarično tržnico in kino pod zvezdami. Za vse kavoljubce pa 9. septembra organiziramo najbolj kavni dogodek daleč naokoli. Letošnji slogan Festivala kave na Vrhniki bo – dober dan se začne s kavo in konča z vinom. Ne zamudite!

Dionizov petek. (Foto: arhiv Občine Vrhnika)

ZELENA LJUBLJANICA

Skrivnostna reka, ki jo turisti množično občudujejo v naši prestolnici, ima svoje zadnje izvire prav na Vrhniki. K izvirom v Retovju in Močilniku vodijo urejene stezice. Hlad voda, ki bruhajo izpod visokih previsnih sten, in mogočne krošnje dreves pa ohladijo še tako razgrete glave. Naravna plezalna stena v Retovju zaradi senčne lege prav v teh mesecih oživi. Zeleno reko pa lahko odkrijete tudi na supu ali v kanuju, izposojevalnica je v športnem parku.

Močilnik je eden od izvirov Ljubljanice in njen biser, ki ga bo občina v prihodnosti uredila. (Foto: Andrej Sekulović)

IZLETNIŠKE TOČKE

Ena najbolj obiskanih točk je hrib Planina nad Vrhniko, kamor se lahko povzpnete z več izhodišč po planinskih poteh v zavetju košatih bukev. Vrh osvojite v dobri uri, na cilju pa vas čaka impresivni, 22-metrski razgledni stolp. Če se spustite proti Lintvernu, hitro
prispete do Starega malna, kjer vas čaka poleg koče tudi urejeno kopališče z ravno pravšnjo temperaturo vode. Ob izviru Lintvern imamo tudi novo pravljično pot Tempelj zmaja Lintverna.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine