29.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 julija, 2024

Prejemnika nagrad na kongresu naturopatske medicine

Piše: Petra Janša          

Namen tokratnega obiska v podjetju AS AN, d. o. o., znanem po blagovni znamki Planet zdravja, je bila predstavitev dveh nagrajenih študij, ki sta jih lastnika podjetja Igor in Irma Ogorevc predstavila na nedavnem 7. mednarodnem kongresu naturopatske medicine v Parizu.

Prejšnji torek je bil zelo vroč dan, zato se ne smemo čuditi, da se človek spoti že po nekajminutni hoji po soncu. »Ste dehidrirani,« me prijazno opomni lastnik podjetja Igor Ogorevc na najinem prvem srečanju. Prinese mi kozarec mlačne vode, kamor je zmešal malo morske soli. »Na zdravje. Dobesedno.« Že nekaj minut po zaužitju slane vode se je potenje umirilo. »Dehidracija pomeni pomanjkanje soli v telesu, ne pomanjkanje vode. In človek, ki se pretirano poti, pomeni, da nima dovolj soli v telesu. To je osnovna zakonitost kemije – vsi elementi se vežejo na sol, na natrijev klorid,« mi razloži gospod Ogorevc. »Je pa res, da sama uporabljam zelo malo soli,« mu povem. »Huda napaka. Največja zdravstvena napaka, ki si jo lahko privoščim,« odgovori in doda, da pride do dehidracije, če človek nima dovolj soli, zato telo izgublja vodo, ker se ta nima na kaj vezati. »In še večja napaka je, da človek, ki se pretirano znoji, pije veliko vode. S tem se še bolj izpiraš. Kaj dobi najprej dehidriran človek, ko pride v bolnišnico? Infuzijo – slano vodo – da mu rešijo življenje. In v želodcu je solna kislina. To so osnove fizike in kemije, ki jih je medicina pozabila.« Doda, da je dovolj hidriran človek manj utrujen, pa tudi električna prevodnost telesa je boljša.

O naturopatski medicini

Na polici opazim knjigo Kitajska študija, ki jo toplo priporočam v branje tudi bralcem Demokracije. »To je vrhunska knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak zdravnik, vsak zdravstveni delavec, vsak, ki se ukvarja z zdravstvom, vsak naturopat ali vsak, ki želi poskrbeti zase.« A o tem v kakšnem od naslednjih prispevkov kot tudi o rezultatih terapije, ki jo bom omenila v nadaljevanju. Pogovoru se je pridružila tudi Igorjeva žena Irma Ogorevc. Oba sta profesorja šole za evolutivno naturopatijo, terapevta naravne medicine ter t. i. health coacha za funkcionalno prehrano in terapijo kvantne medicine. Kot sta dejala in kot naši bralci že vedo, delata tudi doktorat s področja javnega zdravja na Univerzi ZN (ECPD). Javno zdravje je najbolj zlorabljena institucija v kateri koli državi. »In to je treba popraviti,« pravi gospod Ogorevc. Med pogovorom sem izvedela veliko zanimivega in uporabnega, kot je na primer to, da je najboljše olje za želodec in prebavne motnje sojino olje z dodatkom macesnovega in lovorjevega eteričnega olja.

Prva nagrajena študija je zanimiva, če bi prišlo do radioaktivnega sevanja iz kateregakoli razloga. Z njim se telo prečisti v nekaj mesecih in ni več radioaktivno. (foto: Freepik)

No, prvotni namen tokratnega obiska je bil, da povemo bralcem, da sta zakonca Ogorevc prejemnika prestižnih nagrad. »Ponoči sva se vrnila s 7. mednarodnega kongresa naturopatske medicine v Parizu,« pravi gospa Ogorevčeva in poudari, da pri tem ne gre za naturopatijo, ampak za naturopatsko medicino. »V Ameriki imajo doktorsko šolo. Vemo, da je več vrst medicine – kitajska, indijska, nemška –, to pa je naturopatska medicina.« Cilj naturopatske medicine pa je celostno zdravljenje – to pomeni duha, telesa in duše. Njen cilj je ozdraviti temeljne vzroke bolezni  – ne le ustaviti simptomov.

Prestižni nagradi

Gospod Ogorevc pravi, da je bilo na omenjenem kongresu več kot 400 udeležencev iz 55 držav. »Gre za zaprt sistem,« doda gospa. »Izbrana sva bila med prvih enajst najboljših raziskovalcev na svetu. Moje delo je bilo ocenjeno kot drugo najboljše, ženino pa kot sedmo.«

Irma in Igor Ogorevc sta med najboljšimi raziskovalci na svetu na področju naturopatske medicine.

Zakonca Ogorevc sta namreč razvila in naredila dve študiji, ki sta ekstremno zanimivi za celoten svet. Prva študija je zanimiva, če bi prišlo do radioaktivnega sevanja iz kateregakoli razloga. Z njo se telo prečisti v nekaj mesecih in ni več radioaktivno – v njem ni več radioaktivnega cezija, stroncija in joda. »Telo je čisto in se brani samo. Ni se treba bati škodljivih posledic radioaktivnega sevanja,« razlaga gospod Ogorevc. »Niti tistega, ki nastane po obsevanju zaradi rakavih obolenj v bolnišnici. Vsi elementi ostanejo v bolnikih in ti ljudje umirajo zaradi prevelikih obsevanj.« Obstaja namreč naravna učinkovita rešitev. »Jod?« – »Ne! Kalijev jodid je škodljiv za ščitnico! Jod je končni produkt ščitnice, ki ji je treba dodajati jodide, da ga ščitnica sama naredi. Telo je kot tovarna, zato ne moreš telesu dodajati končnega produkta. Ker v tem primeru imunski sistem sam zazna, da ima tega dovolj v telesu in ustavi produkcijo. In če ti dodajaš kalijev jodid, s tem ustavljaš delovanje ščitnice,« razlaga gospod Ogorevc.

Druga nagrajena študija je študija za okrevanje po covidu-19 in za okrevanje po težavah zaradi cepljenja po covidu-19. (foto: Freepik)

Druga nagrajena študija, to je na omenjenem kongresu prijavila gospa Ogorevčeva, je študija za okrevanje po covidu-19 in za okrevanje po težavah zaradi cepljenja po covidu-19. »To je celostna znanstvena študija, v kateri smo skupaj z zdravniki dokazali, da cepivo proti covidu povzroča vnetje ožilja oziroma t. i. strdke. Zato so najpogostejše posledice možganske kapi in srčni infarkti.« Povejmo, da je gospa Ogorevčeva diplomirala iz imunskega in limfnega sistema, raka dojk in metastaz kosti. »Iz najtežje teme,« doda. Tako se z njihovimi ciljanimi, naravnimi produkti da hitro in učinkovito, brez stranskih učinkov, popraviti stanje po covidu-19 kot tudi stanje po cepljenju proti covidu-19. »Znano je, da virusi uspevajo v podhlajenem, bakterije pa v pregretem telesu. Energija pa je zmožnost telesa, da hrani notranje stene ožilja prek krvi. In če imaš tam vnetje, se hrana ne more vsrkati. Posledica je, da imaš vsak dan manj funkcij. Pri virozah antibiotiki ne pomagajo. Za virusna vnetja sta zdravilo dobra cirkulacija – s tem dobro čiščenje krvnih telesc – in cink.

Analiza telesa in terapija

Gospa Ogorevčeva pove, kar naši bralci zdaj že poznajo, da ljudem pomagajo pri različnih zdravstvenih težavah s posebno, povsem naravno in neinvazivno metodo. Gre za posebno aparaturo znamke ANESA, ki jo izdeluje ukrajinski inštitut in je vrhunska – uporabljajo jo tudi pri poletih v vesolje, saj kri analizira brez posega v telo, pri čemer so rezultati identični, kot bi bili v laboratoriju. Pri razvoju tega analizatorja sodelujejo tudi sami. Na pet strateških točk na telesu namestijo merilnike temperature (merjenje traja tri do 12 minut) in aparat s pomočjo računalniškega programa podatke spremeni v obširno krvno sliko, ki prikaže kar okoli 140 biokemičnih, hemodinamičnih in imunoloških vrednosti organizma; praktično dobite celovit pregled stanja telesa. Temperatura je namreč veliko kompleksnejša, kot si večinoma predstavljamo, in natančno izmerjena na petih referenčnih točkah telesa pove praktično vse o njegovem notranjem ravnovesju. Nato sledi pogovor s terapevtom, ki vam bo svetoval terapijo. Predvsem gre za zelo natančna prehranska navodila, in če bo treba, vam bodo »predpisali« oz. svetovali tudi katerega od svojih izdelkov, ki so vsi naravni in brez stranskih učinkov. Naj za konec pripišem, da sem tudi sama opravila pregled in prejela terapijo. Analiza pa je na moje presenečenje potrdila to, kar sem v telesu čutila že nekaj časa in na kar sem pred časom  (neuspešno) opozarjala osebno zdravnico. Več o tem pa verjetno prihodnjič. Bralci Demokracije se lahko na pregled naročijo na brezplačno telefonsko številko 080 88 10 ali po elektronski pošti: [email protected].

Z neinvazivno, nebolečo in neškodljivo metodo dobite podrobno analizo krvi, ki zajema kar okoli 140 biokemičnih, hemodinamičnih in imunoloških vrednosti organizma. (foto: Polona Avanzo)

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine