1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Pravljični Kamnik

V našem mestu bomo skušali z glasbo pregnati kako zaskrbljeno misel in razveseliti ljudi s prazničnem druženjem v Pravljičnem Kamniku, ki ga letos za vse vas pripravljajo Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport Kamnik ter drugi organizatorji v mestu. Letošnji niz prireditev Pravljični Kamnik se bo nadaljeval skozi ves december tudi pri ponudnikih v mestnem jedru in seveda z bogato stojnično ponudbo božičnih daril na božičnem sejmu v središču mesta.

Decembrsko razpoloženje se stopnjuje že od petka, 2. decembra, ko je v srcu mesta na Glavnem trgu svoje mesto znova dobila ledena ploskev za vse velike in male drsalke in drsalce. Drsališče bo obratovalo od 2. decembra do 12. februarja. Čez dan se lahko sprehodite čez najlepšo mestno ulico Šutno, kjer se razkazujejo novoletne smrečice, ki so jih okrasili otroci iz kamniških vrtcev.

Drsališče v pravljičnem Kamniku (Foto: Arhiv občine Kamnik)

V petek, 23. decembra, za vas pripravljamo ognjeno zgodbo z naslovom Vrnimo Šutni luč, ki bo zaživela v soju malih plamenov v steklenih lončkih. Vsestranski kreativec Gregor Torkar, lastnik nostalgične ploščarne Črna pizza sredi Šutne, pa bo na ulici predvajal božično glasbo s starega gramofona. Vabimo vas, da se malo pred 17. uro sprehodite skozi Šutno do Glavnega trga. Naj se na ta večer prav vsakdo počuti dobrodošlega, sprejetega, ljubljenega. Pričakujte pravljično vzdušje s kančkom magičnosti plamenčkov upanja.

Pravljični kamnik (Foto: Arhiv občne Kamnik)

Praznična temperatura bo rasla vse do prednovoletnih koncertov od 28. do 31. decembra, ko bodo premražene noge dodobra ogreli legendarni Čuki, mlada kamniška skupina Before Time, Nepozabni Big Foot Mama, mlada skupina LPS, vroči Tabu in na najdaljšo noč v letu še akordi narodno-zabavne glasbe kamniškega ansambla Viharniki. Med čakanjem na dogajanje na odru pa prijazno vabljeni, da se zabavate na kamniškem mestnem drsališču.

Maistrov desetak (Foto: Arhiv občine Kamnik)

Obiščite spletne strani in profile na družbenih omrežjih kamniških kulturnih ustanov in zavodov, lokalnih ponudnikov v mestnem jedru, turističnih ponudnikov in tudi šol, vrtcev ter drugih javnih zavodov in društev, ki ponujajo obilico majhnih in prijetnih dogodkov, vrednih ogleda. Vrednih tega, da podprete njihova prizadevanja, se ob tem zabavate in jim s svojim obiskom pokažete, da cenite tisto, kar delajo predvsem za vas, občanke in občane, obiskovalke in obiskovalce našega mesta.

Že tradicionalno pa lahko svojim najdražjim podarite novoletni Maistrov bon, s katerim si lahko pri ponudnikih v središču mesta kupijo kaj lepega. Podarite Maistrov bon tudi sebi.

Vljudno vabljeni k ogledu celotnega dogajanja Pravljičnega Kamnika, ki je dostopno na spletni povezavi www.visitkamnik.com.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine