16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Poletni utrip Kamnika

 

Piše: C. R., Foto: Miro Hrkalovič, ZTŠK

Poletje je čas, ko se Kamnik, ena najbolj privlačnih destinacij Slovenije, prebudi v vso svojo lepoto.

Obdana z zelenimi gozdovi, s slikovitimi gorami in z bogato kulturno dediščino ponuja obiskovalcem nešteto doživetij. Navdušeni boste nad raznolikimi aktivnostmi, kulinarično ponudbo in vrhunskimi poletnimi dogodki, ki se odvijajo v mestu. Kamnik ponuja nekaj izjemnih možnosti, da bo vaše poletje nepozabno. Letošnje poletje je prineslo privlačne novosti v aktivni, zeleni in trajnostni Kamnik – mesto v objemu Kamniško-Savinjskih Alp. Turistični ponudniki na stežaj odpirajo svoja vrata resortov, glampingov, kampov, apartmajev, gostiln in vas vabijo s svojimi privlačnimi ponudbami.

Kamnik je raj za ljubitelje aktivnosti na prostem ter privlačna destinacija za kolesarske in druge aktivne turiste. Za tiste, ki imajo radi pohodništvo, se ponuja vzpon na Kamniško sedlo ali Veliko planino, kjer vas čakajo osupljivi razgledi na okoliške vrhove. Za kolesarje so na voljo številne kolesarske poti, ki razkrivajo naravne lepote okolice.
Kamničani so ponosni na nove pridobitve, kot so nov EKO kamp Snovik ter nov glamping in kamp GoLife center Golice, nova, sodobna, trajnostna šestsedežnica na najlepšem turističnem biseru v osrednji Sloveniji − Veliki planini, električni vlak v največjem botaničnem parku nacionalnega pomena Arboretumu Volčji Potok ter številne manjše pridobitve, ki pomembno vplivajo na trajnostni razvoj turizma v Kamniku.

Atraktivna posebnost je tudi šestmesečna mednarodna umetniška razstava DOBRE NOVICE!, ki se razteza na največjem zunanjem razstavnem prostoru od parka Arboretum Volčji Potok pa do središča Kamnika z vsemi večjimi in manjšimi galerijami v mestu, kot so Galerija Mihe Maleša, Dika in Prečna ter Medobčinski muzej Kamnik v gradu Zaprice. Več o drznem projektu, ki povezuje skupnost in opominja na trajnostne izzive planeta, si lahko preberete na povezavi: https://www.dobre-novice.art/
Slovenija je dežela, ki pripoveduje zeleno zgodbo. Kamorkoli se ozremo, vse je zeleno in tako je tudi v slikoviti destinaciji Kamnik. Neokrnjena zelena narava nas spodbuja k odgovornemu ravnanju in varovanju, da jo bomo neokrnjeno pustili tudi našim zanamcem.
Poletni utrip mesta bo tudi letos živahen. Lepo vabljeni na Križnikov pravljični festival, ki bo v Motniku od 7. do 8. 6., in pa 15. 6. na tradicionalni Pohod ob reki, ki povezuje. Na isti dan bo med 10.00 in 12.30 v Termah Snovik potekal 19. Kolesarski vzpon Terme Snovik – GTC 902 Črnivec.

 

 

Za ljubitelje nogometa napovedujemo ogled nogometne tekme na prostem na Glavnem trgu v Kamniku, in sicer 16. 6. 2024 ob 18. uri, kjer bodo za odlično hrano poskrbeli tekmovalci letošnjega MasterChefa. Prenos naslednje tekme bo 20. 6. 2024 ob 15. uri. Razburljivo dogajanje za slovenski nogomet pa bo prav gotovo 25. 6. 2024 ob 21. uri. Tudi tokrat za hrano poskrbijo tekmovalci letošnjega MasterChefa. Za pijačo bosta poskrbela oba gostinska lokala na Glavnem trgu.
V petek, 28. 6., vas vabimo na tradicionalni festival kraft piva KAMnaPIR, v juliju in avgustu pa na izjemno priljubljeni kulinarični festival KUL petek v Parku Evropa, 6. 7. se lahko preizkusite v košnji po starem v Termah Snovik. Med 4. in 11. 8. se srečamo na tradicionalnem glasbenem festivalu KAMFEST, 29. in 30. 8. obiščite tradicionalno Etnološko prireditev v Termah Snovik na dogodku okrogle mize ob 30-letnici razvoja Tuhinjske doline, 1. 9. vabljeni na Čarobni dan v Arboretum Volčji Potok, v prvem septembrskem vikendu med 6. in 8. 9. vas toplo vabimo na 51. tradicionalni Festival narodnih noš in oblačilne dediščine. Lepa popestritev tega poletja ter ideja za žejne, lačne in športne pohodnike pa je zabavno druženje ob doživetju Pot piva in svobode, ki je športno-kulinarična sprehajalna pot med pivovarji Kamnika ter ob novem doživetju Pot piva in umetnosti, ki drzno spaja degustacijo kamniškega piva z vodenim ogledom mednarodne umetniške razstave DOBRE NOVICE! v kamniških galerijah in Medobčinskem muzeju Kamnik na gradu Zaprice.
Več o vseh dogodkih na Kamniškem si lahko preberete na povezavi: https://www.domkulture.org/sl/koledar-prireditev

Tako v Termah Snovik kot v Arboretumu Volčji Potok in Zdravilnem gaju Tunjice pa pripravljajo veliko gozdnih terapij ter drugih delavnic za zdravje telesa in duha ter vas vabijo v objamem prečudovite neokrnjene narave. Želimo si, da sami občutite vse, kar ponuja Kamnik – mesto v srcu Kamniško-Savinjskih Alp, ki prek petih stebrov Kneippove filozofije življenja prebivalce in obiskovalce ozavešča o zdravem telesu in duhu.
V Kamniku lahko doživite bogato kombinacijo naravnih lepot, kulturne dediščine, aktivnosti na prostem in prijetne atmosfere. Ne glede na vaše interese verjamemo, da boste v tem čudovitem mestu našli nekaj zase in svoje najbližje. Srednjeveško mesto ohranja tradicijo in avtentičnost, kar se odraža tudi v ljudeh. Lokalni prebivalci smo ponosni na svoje mesto in radi delimo svojo kulturo, dediščino, lokalne dobrote in zgodbe z obiskovalci.
Kamnik je zagotovo zelena destinacija, ki ponuja 5-zvezdična doživetja in se trudi skrbeti za aktivnosti, zdravje, dobro počutje in zadovoljstvo svojih obiskovalcev.
www.visitkamnik.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine