30.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Plečnikovi dnevi v Kamniku

Piše: C. R.

Na najbolj znanega slovenskega arhitekta, katerega 150 let rojstva praznujemo 23. januarja, torej v kratkem, se bo spomnila tudi občina Kamnik – in to že v kratkem, saj pripravlja Plečnikove dneve, ki bodo postregli z zanimivostmi. 

Med Američani, ki so si svoj novi dom poiskali v Sloveniji, je namreč tudi dr. Noah Charney, ki je doktoriral iz Plečnikove zapuščine v Kamniku in bo ob tej priložnosti tudi predaval, prav tako bo lokalni vodnik prof. Mihael Babnik pokazal, kje je Plečnik pustil svoje sledi v Kamniku.

Zavod za turizem in šport Kamnik v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, Javnim zavodom za kulturo Kamnik ter Pax svečarno Stele tako vabi na poseben dogodek, ko boste lahko doživeli brezplačno vodenje po Plečnikovi zapuščini. “V tem vikendu, od 21. do 24. januarja, ste vabljeni, da prespite v samostanu Mekinje, kjer si v uradnem času lahko ogledate tudi stalno strokovno razstavo o Plečniku. V počastitev slovitemu arhitektu je Zavod za turizem in šport Kamnik izdal tudi dve Plečnikovi znamki, eno z motivom Plečnikove sobe v svečarni Stele in drugo z motivom Plečnikovih sveč. Obe znamki sta vam na razpolago na TIC točki v Kamniku. Prav tako bo 21. januarja na Pošti v Kamniku dobiti poseben Plečnikov žig,” sporočajo iz zavoda.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine