22.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Planet zdravja: Do ravnovesja v telesu na naraven in trajen način

 

Piše: Lucija Kavčič

 

Pomagati ljudem pri različnih zdravstvenih težavah na popolnoma naraven in trajen način je bil in ostaja prvi cilj podjetja AS AN D.O.O, ki je znano po blagovni znamki Planet zdravja. Leta 1998 sta ga ustanovila Igor in Irma Ogorevc, ki sta si tudi sama pri hudih zdravstvenih težavah pomagala na enak način – naravno in trajno.

Ustanovitelja podjetja Igor in Irma Ogorevc sta profesorja šole za evolutivno naturopatijo, terapevta naravne medicine in health coacha za funkcionalno diagnostiko in terapijo kvantne medicine. Njune terapije in svetovanje temeljijo na principu termoregulacije telesa – znanosti torej, ki temelji na osnovah gretja in hlajenja človeškega telesa, sta dejala za Demokracijo. Človeško telo za pravilno delovanje namreč nenehno teži k pravilnemu ravnovesju, za pravilno delovanje pa so ključnega pomena organi in žleze, ki za to potrebujejo optimalno količino hranil. Kadar je ravnotežje znotraj telesa porušeno, telo pokaže simptome – simptomi pa so znaki bolezni, ki so posledica fizičnega neravnovesja. To neravnovesje se pokaže z znižano ali s povišano telesno temperaturo, zato je ravno temperatura najpomembnejši pokazatelj, s katerim na Planetu zdravja izredno natančno ugotavljajo, kje so nepravilnosti v človeškem telesu, kakšni so razlogi za te nepravilnosti in posledično težave. Z merjenjem telesne temperature na strateških točkah telesa je mogoče ugotoviti, katerih hranil telesu primanjkuje in katerih je preveč. »Ko telesu ponudimo manjkajoča hranila oz. odstranimo njihov presežek, popravimo ravnovesje v telesu in povečamo njegovo naravno odpornost, s tem pa omogočimo telesu, da se pozdravi na naraven in trajen način,« pravi Irma Ogorevc.

 

Terapevti Planeta zdravja vas sprejmejo v devetih slovenskih mestih. (Foto: Planet zdravja)

 

Neinvazivna analiza krvi

Metoda terapij in svetovanje, ki jo uporablja Planet zdravja, temelji na posebni neinvazivni analizi krvi, ki jo omogoča uporaba analizatorja krvne slike ANESA. Ta v treh do dvanajstih minutah opravi celovit pregled stanja telesa. Pregled se opravi s petimi mikroprocesorji – izredno natančnimi merilniki temperature, ki jih terapevt namesti na 5 referenčnih točk na telesu. S pomočjo računalniškega programa aparat te natančne meritve spremeni v obširno in natančno krvno sliko, ki prikaže 131 biokemičnih, hemodinamičnih in imunoloških vrednosti organizma. Delovanje analizatorja je osnovano na podlagi pretokov krvi v telesu in na podlagi vplivov, ki jih imajo na pretoke kemične reakcije dušika, kisika, vodika in ogljika. Temperaturne spremembe odločajo o tem, kako aktivni so kemijski elementi zaradi vpliva dušikovih spojin, vezave z vodikom ter zaradi sprememb v koeficientu topnosti kisika. Namen pregleda je ugotoviti spremembe v sestavi krvnih elementov in stanje na koncu kemičnih reakcij, ki uravnavajo porabo kisika in oddajanje ogljikovega dioksida v telesu, kar vpliva na koncentracijo beljakovin in lipidov v celični membrani. Glede na to, da analizator ANESA temperaturo meri s pomočjo optičnih senzorjev, je pregled za pacienta popolnoma neškodljiv.

Z natančnimi meritvami telesne temperature pridobijo natančno krvno sliko, ki prikaže 131 biokemičnih, hemodinamičnih in imunoloških vrednosti organizma. (Foto: Planet zdrtavja)

 

Svetovanje terapije

Na podlagi omenjene krvne slike, pogovora s stranko in izpolnjene anamneze – vprašalnika s podatki o težavah terapevti Planeta zdravja svetujejo terapijo. Ta vključuje natančna prehranska navodila, če pa je treba, svetujejo tudi uporabo ustreznih izdelkov, ki jih sami izdelujejo pod blagovno znamko Planet zdravja. Gre za popolnoma naravne proizvode, ki so brez konzervansov, pridelani in izdelani na popolnoma tradicionalen in naraven način, tudi sledljivost sestavin je zagotovljena. V izdelkih so ohranjene vse informacije narave, ki jih telo razume in sprejme brez negativnih učinkov. »Z uživanjem izdelkov Planet zdravja® telesu povečamo moč in omogočimo psihofizično zdravje do najvišjih ravni,« pravi Igor Ogorevc, Irma pa dodaja, da je po končani terapiji priporočeno nadaljevanje svetovanega načina prehranjevanja, saj je zelo pomembno, da se obdrži pridobljeno ravnovesje telesa in da ga ne obremenjujemo s staro prehrano, ki je telo pred terapijo ni bilo sposobno presnavljati. Izbrani terapevt v Planetu zdravja pacientu po določenem časovnem obdobju običajno predlaga vnovični pregled oziroma kontrolo, da lahko nove vrednosti meritev primerja s prejšnjimi in ugotavlja spremembe. Kontrole se ponavljajo, dokler vse težave ne izginejo.

 

Svetovno znani in iskani

25 let po ustanovitvi poslovalnice in posvetovalnice Planeta zdravja najdete v devetih mestih po Sloveniji: v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kopru, Novi Gorici, Krškem, v Lescah in Velenju, nasvete in izdelke pa je mogoče dobiti tudi pri različnih poslovnih partnerjih po vsej Sloveniji. Metode in izdelki, ki so plod lastnega znanja in raziskav, so svetovno znani in zelo iskani ter se ta čas v Evropi izvajajo v Švici, Italiji, Španiji, Nemčiji, na Slovaškem, v Grčiji, Srbiji, BiH in Albaniji, metodo Planeta zdravja pa uporabljajo tudi v Kanadi, ZDA in na Japonskem, je dejal direktor podjetja AS AN d.o.o. Igor Ogorevc. Planet zdravja z Japonsko povezuje močna vez, saj so bili izdelki Planeta zdravja kot del humanitarne pomoči poslani na Japonsko leta 2011 po jedrski katastrofi v Fukušimi, kjer so določeni izdelki del zaščite pri izpostavljenosti radioaktivnem sevanju v uporabi še danes. Poslanstvo Planeta zdravja se na tem mestu ne konča: v podjetju veliko časa posvečajo še različnim izobraževanjem in predavanjem, ki so namenjena strokovni javnosti, velikokrat pa tudi laični, da bi jo seznanili s pomenom preventive in ji predstavili najnovejša dognanja in raziskave, pri katerih sodelujejo z vrhunskimi znanstveniki z vsega sveta. Igor in Irma Ogorevc sta redna udeleženca medicinskih kongresov integrativne medicine doma in po svetu, sta pa tudi ustanovitelja Združenja za integrativno medicino Slovenije. Poudariti kaže še, da je bilo podjetje AS AN D.O.O. leta 2018 generalni pokrovitelj Evropskega kongresa integrativne medicine v Ljubljani, istega leta pa tudi prejemnik evropskih sredstev, ki so jih porabili za raziskave in razvoj naravnih sredstev za zaščito kmetijskih rastlin pred škodljivci in boleznimi v okviru programa Horizont 2020. Raziskave nameravajo na tem kot tudi na drugih omenjenih področjih še nadaljevati in jih poglabljati.

Pri ustanovi Alma Mater Europaeia sta zakonca Ogorevc leta 2020 izdala knjigo o termoregulaciji, prehrani in prehranskih dopolnilih. (Foto: Planet zdravja)
Igor Ogorevc je spremljal in nadzoroval zdravstveno stanje ekstremnega športnika Martina Strela med plavanjem po Amazonki. Na fotografiji sta na cilju. (Foto: Planet zdravja)

 

IZPOSTAVLJEN STAVEK:

»Naš prvi cilj je učinkovito pomagati ljudem pri različnih zdravstvenih težavah na povsem naraven način.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine