3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Odločite se za boljše življenjske razmere!

Piše: C. R.

Pred graditvijo nove hiše se marsikdo ozre nazaj in si postavi nove cilje za prihodnost. Nekateri imajo preproste želje – od tega, da bi se bolj posvetili sebi in bližnjim, opustili kakšno slabo razvado, zamenjali zaposlitev, več potovali ipd. Vedno več ljudi pa si postavlja tudi večje in dolgoročnejše cilje, ki omogočajo boljše življenjske razmere ter uresničitev dolgoletnih želja in sanj zase in njihove bližnje.

Vsi pa vemo, da tiste prave želje niso le obljube sebi in bližnjim, temveč dolgoročni cilji; za njihovo uresničitev si izdelamo premišljen in skrbno izdelan načrt. In upamo si trditi, da si kar velik odstotek Slovencev želi, da bi v najkrajšem času začel načrtovati in graditi lasten dom. Ste med njimi tudi vi?

Novogradnje in večstanovanjski objekti

Dandanes so cene in stroški novogradenj v primerjavi z večstanovanjskimi posameznimi stanovanjskimi bivalnimi enotami dokaj izenačene, zato se marsikdo drzne podati na pot uresničitve postavitve svojega sanjskega doma, ki je popolnoma prilagojen željam in potrebam posameznika ali družine. V Žiher hišah zadnja leta zaznavajo vse večje povpraševanje in tudi naročila nizko in skoraj nič energijskih montažnih hiš, saj se glede na dolgoletne izkušnje zavedajo, da ponujajo najboljšo kakovost in ceno za celovito storitev.

Podjetje odlikujejo visoka kakovost nizko in skoraj nič energijske montažne gradnje, pravočasnost izvedbe do določene faze oz. na ključ in kar 30-letno jamstvo na vse njihove hiše. Ob tem je treba vsekakor omeniti strokovno znanje in usposobljenost zaposlenih, korekten odnos podjetja v vseh fazah graditve, najboljše razmerje med kakovostjo uporabljenih in vgrajenih materialov ter ceno. Njihove hiše slovijo po varnosti, zanesljivosti, doseganju standardov zrakotesnosti objektov, uporabi in vgradnji napredne tehnologije. Bivanje v takšni hiši je prijetno in stroški so nizki, z vgradnjo sončne elektrarne pa lahko postanete energijsko samozadostni. Idejne zasnove so prilagojene nizki energijski porabi, zato so prostori premišljeno lokacijsko umeščeni za doseganje najboljših pogojev energijske varčnosti, saj s tem omogočajo precejšnje prihranke.

Podjetje odlikujejo visoka kakovost nizko in skoraj nič energijske montažne gradnje, pravočasnost izvedbe do določene faze oz. na ključ in kar 30-letno jamstvo na vse njihove hiše. (Foto: Žiher hiše)

Naj ideja postane vaš sanjski dom

Podjetje Žiher, d. o. o., ponuja celovito storitev od idejne zasnove do primopredaje. Čeprav večinoma stranke izhajajo iz osnovnega modela hiše, se za vsakega posebej pripravi tudi individualni izris glede na želje in bivalne potrebe. Ključno za vse, ki se odločajo za montažno gradnjo, je to, da lahko v vseh Žiher hišah brez dodatnih stroškov spreminjajo notranje stene in tako prilagodijo tloris po svoji zamisli, ki jo nato strokovnjaki tudi ustrezno optimizirajo. Potrjenemu optimizacijskemu načrtu sledi skrbna priprava ponudbe, ki jo njihovi svetovalci osebno predstavijo prihodnjemu investitorju, se pogovorijo o vseh detajlih in celotnem procesu, ki sledi od podpisa pogodbe do primopredaje objekta.

V podjetju radi rečejo, da je njihov proces razdeljen na dve fazi, in sicer prva zajema pripravo projektne dokumentacije, dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in delovniške dokumentacije. V drugi fazi pa po pridobljenem pravnomočnem gradbenem dovoljenju sledi priprava na proizvodnjo objekta v njihovem lastnem proizvodnem obratu in nato proces montaže hiše. Prvi, t. i. birokratski del traja povprečno šest mesecev, druga faza pa med 6 in 12 mesecev. S samo montažo hiše tako lahko začnemo že 3–6 mesecev po pridobljenem pravnomočnem gradbenem dovoljenju. Proces same postavitve in dokončanja Žiher hiše tako povprečno traja približno pol leta. Ob zaključku gradnje pa seveda Žiherjevi strokovnjaki pomagajo pri pripravi dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja in dokumentaciji za pridobitev subvencije Eko sklada.

Marsikdo je mnenja, da če se odloči za izvedbo hiše na ključ, nima obveznosti, zato opozarjajo, da tudi pri tovrstni gradnji ne gre brez medsebojnega sodelovanja. To zadeva naloge, kot so nakup zemljišča, pridobitev lokacijske informacije in geodetskega posnetka, sledi komunalna oprema parcele in pridobitev priključkov. Tako imamo na eni strani investitorja, ki ga želimo čim bolj razbremeniti s samo graditvijo, vseeno pa na drugi strani brez njegove angažiranosti ni mogoče uspešno izpeljati projekta.

Poleg Žiher hiš pa podjetje ponuja tudi koncept modularnih t. i. Smarthouse oziroma hišk, ki niso le dosegljive širšemu krogu ljudi, temveč tudi izjemno funkcionalno zasnovane in svetlih prostorov. (Foto: Žiher hiše)

Dostopna prihodnost bivanja

Poleg Žiher hiš pa podjetje ponuja tudi koncept modularnih t. i. Smarthouse oziroma hišk, ki niso le dosegljive širšemu krogu ljudi, temveč tudi izjemno funkcionalno zasnovane in svetlih prostorov. Izbirate lahko med tremi različnimi velikostmi hiš S, M in L, kjer lahko vsak najde idealen dom zase ali svoje bližnje po res dostopni ceni.

Odločite se za boljše življenjske razmere

Prodaja in proizvodnja montažnih Žiher hiš zadnja leta narašča, čeprav so se v zadnjem obdobju soočali z različnimi izzivi tako na področju nihanj cen energentov in lesnih lepljenih nosilcev, ki so osnovna surovina za proizvodnjo hiš, ter na drugi strani z daljšimi dobavnimi roki, ki so otežili in nekoliko upočasnili proizvodnjo naročil v zastavljenem časovnem okviru. Z namenom stabilizacije prodajnih cen na domačem in tujem trgu ter zmanjšanja obremenitve okolja s krajšimi transportnimi potmi bodo v podjetju še naprej pospešeno sledili trendom trajnostnega razvoja. S pomočjo državne subvencije, ki so jo pridobili z uspešno udeležbo na razpisu za spodbujanje večje predelave lesa za hitrejši prehod v podnebno nevtralno družbo, nameravajo postati samooskrbni z izgradnjo lastnega lesnopredelovalnega centra za predelavo hlodovine in izdelavo lepljenih nosilcev KVH in BSH. V občini Ormož bodo še letos vzpostavili sodoben lesnopredelovalni center žaganja hlodovine ter izdelave lepljenih nosilcev poleg že obstoječega proizvodnega obrata, kjer od leta 2018 poteka proizvodnja Žiherjevih montažnih hiš. S to investicijo bodo tudi omogočili nove zaposlitve in povečali dodano vrednost končnemu produktu, lesno predelovalni panogi v regiji in na lokalni ravni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine