0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Oddih v objemu Kamniško-Savinjskih Alp

Piše: Andraž Grad

Slovenija se lahko pohvali z mnogimi naravnimi lepotami in je pravi raj za ljubitelje narave. Naša domovina ponuja številne možnosti za pohodnike in tudi za tiste, ki si hočejo oddahniti od mestnega vrveža. Eden takšnih krajev, ki je primeren za prve in druge, je Slovenia Eco resort v občini Kamnik.

Ne glede na to, ali si želite mirne sprostitve v zavetju mogočnih gora in prijetne narave ob domači hrani ali pa vam je bolj po volji pohodništvo ali kolesarjenje, vam ne bo žal, če boste obiskali Slovenia Eco resort v naselju Godič. V resortu se lahko ustavite le na pijači ali pa na kosilu v restavraciji, ki ponuja svežo zelenjavo z lastnega vrta, lahko pa Eco resort obiščete tudi z družino in v lesenih hišicah, ki so zgrajene po vzoru pastirskih koč in dajejo pravljični občutek, nad katerim bodo navdušeni tako mladi kot starejši člani družine, preživite več dni.

V stiku z naravo

Slovenia Eco resort je odprl svoja vrata leta 2016 in ima za seboj že šest uspešnih let. Spada v novo kategorijo turizma, ki ponuja obiskovalcem predvsem vnovično vzpostavitev stika z naravo in se osredotoča predvsem na družine z otroki. Temu so prilagojene tudi glavne dejavnosti, med katerimi najdemo pastirsko akademijo, ki poteka ob jutrih. Prav tako lahko obiščemo živalski vrt, se osvežimo v bazenu, uživamo ob domači hrani v restavraciji. Kot nam je zaupal direktor Slovenia Eco resorta Matjaž Zorman, želijo spodbujati mlade, da navežejo pristen stik z naravo in v skladu s tem delujejo po načelu »dotakni se narave«.

Začetna pohodniška točka

Eco resort je ob vhodu v Kamniško-Savinjske Alpe in je zlasti zaradi tega dobra začetna točka za pohodnike. Okolje ponuja namreč številne možnosti za sprehode, treking ali kolesarjenje. Pri tem vas osebje, če se odločite za obisk Velike planine, Krvavca, Kamniške Bistrice in drugih bližnjih naravnih biserov, oskrbi z navodili, načrti poti, usmeritvami in nasveti. Eco resort je odprt skozi celo leto in tako ponuja tudi zimske aktivnosti, predvsem v dogovoru z Veliko planino in s Krvavcem. Goste spodbujajo k že omenjenemu obisku Velike planine, ki je pravi pravcati zaklad narave in najlepše planšarsko naselje v Evropi, hkrati pa je primerna za obisk in dejavnosti tako pozimi kot poleti.

Raznovrstni dogodki

Direktor Matjaž Zorman nam je razkazal lesene hišice, ki dajejo občutek, da smo v gorskem pastirskem naselju. (Foto: Andraž Grad)

Eco resort pa ni le dobra začetna točka za okoliške pohode ali za družinski oddih, temveč potekajo tam, kot pravi Matjaž Zorman, vedno kakšne dejavnosti. Eco resort organizira raznolike dogodke, od porok to motorističnih zborov. Zaradi velike površine in tako zastavljenega koncepta za organizatorje noben dogodek ali prireditev ni prevelik zalogaj. Tako je v preteklosti tam potekalo evropsko prvenstvo v gorskem teku, s tem da je bila začetna točka in sklepna prireditev organizirana v resortu, tekači pa so tekli na Veliko planino. Poleg tega je tam med drugim potekalo tudi evropsko srečanje starodobnih vozil in evropsko srečanje lastnikov goldwingov.

Priljubljenost tudi med tujci

Čeprav so v času epidemije prevladovali predvsem slovenski gostje, je Eco resort priljubljena destinacija tudi za tujce. Letos so prevladovali Nizozemci, Belgijci in Francozi, tudi sicer pa med gosti v času sezone prevladujejo tujci, medtem ko skozi leto obiskujejo resort predvsem domači gostje. Eco resort obratuje vse leto, le restavracija je zunaj sezone zaprta ob ponedeljkih, torkih in sredah. Prenočitve z zajtrkom pa so na voljo vse leto vsak dan. V prihodnosti bodo v Eco resortu prirejali tudi zimske glasbene večere z živo glasbo ob petkih in sobotah. Več o Eco resortu lahko izveste na njihovi spletni strani http://sloveniaecoresort.com.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine