16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Občina Ormož vas vabi v objem s svojimi turističnimi zanimivostmi

 

Piše: U. M.

V občini Ormož se približuje praznovanje občinskega praznika. Že petega.

Letos s številnimi prireditvami vabimo občanke in občane na kar sedemnajst dogodkov, ki se začenjajo 5. junija in končujejo 20. junija. Osrednja proslava bo v petek, 14. junija, ko bodo podelil občinske plakete. Vsi skupaj pa se bomo spomnili na preteklo dogajanje, številne uspehe, dosežene cilje in odprli nov, še nepopisan list papirja za nadaljevanje skupne poti.
Letos bo odprtje ormoškega občinskega praznika pripadlo najmlajšim krajankam in krajanom, saj bodo 5. junija odprli težko pričakovani in še bolj zaželeni novi vrtec Miklavž pri Ormožu s krajevno enoto knjižnice. Vrednost investicije je bila nekaj več kot 1,5 milijona evrov, rekonstrukcijo in prizidavo vrtca pa je v celoti financirala občina Ormož.
Festival vin Destinacije Jeruzalem Slovenija z vinsko-kulinaričnim doživetjem bo letos potekal v petek, 7. junija. Vinarji Destinacije Jeruzalem Slovenija se bodo predstavili ob glasbeni spremljavi Tria Kralj Matjaž.
Dan kasneje sledi Športna olimpijada občine Ormož. Na njej se bodo v številnih športnih disciplinah pomerile vse krajevne skupnosti, le najboljši pa bo domov uspelo odnesti občinski prehodni pokal. Na ta dan bo v Ormožu potekalo tudi srečanje gasilk Podravske regije.
Občina Ormož se s svojim vodstvom zaveda, da so mladi tisti, ki potrebujejo posebno pozornost, posluh, hkrati pa se zaveda, da mladi s svojim delovanjem veliko prispevajo v lokalno okolje, skupaj z njim rastejo in prav je, da jim damo kaj tudi v zameno. Prav zato v ponedeljek, 10. junija, pripravljamo Dan mladih, na katerem bodo sodelovali vrtci, šole in gimnazija. Ob igri in učenju na delavnicah in ob sladoledu je dogajanje namenjeno predvsem druženju in spoznavanju drug drugega.
Še dva zanimiva dneva pripravlja občina v okviru občinskega praznika. To sta Dan gospodarstva (11. junija) in Dan turizma (13. junija). Tako gospodarstvo kot turizem sta v občini izjemnega pomena. Občina gradi na obeh panogah z roko v roki. »Poleg vseh investicij, ki se ta čas izvajajo, si želimo začeti vlagati v turizem, gospodarstvo, kmetijstvo, izobraževanje, želimo reševati problematiko na stanovanjskem področju, predvsem pa pripraviti dobre projekte za naprej. Projekti, ki jih oblikujemo za prihodnost, se bodo dotaknili vseh starostnih skupin,« je ob tem dejal ormoški župan Danijel Vrbnjak.
Občina Ormož je tudi letos ponosna gostiteljica cilja 1. etape kolesarske Dirke po Sloveniji. Kolesarsko in športno dogajanje bo vrhunec doživelo 12. junija, ko se bo začela dirka, Ormož pa bo kolesarje pospremil v ciljno ravnino. Dogajanje se bo začelo že ob 13. uri, ko se v mestu začenja stopnjevati vročica pred ciljem. Ob 14.30 se začenja prenos dirke, že ob 15. uri pa v mestu pričakujejo prve kolesarje. Zaključek in cilj 1. etape je predviden okrog 15.50, ko bo Ormož na krilih navijačev v cilj popeljal vse kolesarje, ki bodo ta dan prekolesarili več kot 190 km.
V petek, 14. junija, pa bo nadvse slovesno, saj bo občina 5. občinski praznik počastila z osrednjo proslavo. Slavnostna seja s podelitvijo plaket bo potekala ob 16.30. Osrednja proslava se bo začela ob 18. uri s koncertom Pihalnega orkestra Glasbene šole Ormož. V kulturnem programu bo nastopila Anika Horvat, na odru se ji bo pridružil pevski Zbor OŠ Ormož. Župan Danijel Vrbnjak po končani proslavi vabi vse občanke in občane na sprejem v prireditvenem šotoru in na zabavo z ansamblom Mladi Dolenjci.
Sicer pa župan občine Ormož Danijel Vrbnjak ob občinskem prazniku čestita vsem občankam in občanom in si želi, da s skupnimi močmi občino Ormož postavimo na zemljevid po prepoznavnosti na različnih področjih: »Veseli me, da se utrip razvoja čuti in da investicije, ki so bile v zadnjem času realizirane, že dajejo rezultat. Seveda pa še zdaleč ni vse narejeno. Čaka nas še veliko izzivov in iskanja rešitev, ki bodo pripomogle, da bomo standard v naši občini še izboljšali. Nekatere investicije se že izvajajo, nekatere se bodo v kratkem začele. Če jih seštejemo, jih bo v letošnjem letu za približno 11 milijonov evrov, kar je za našo občino veliko. Ponosni smo lahko na to, koliko stvari se pri nas dogaja. Velika hvala vsem, ki se za to trudite,« je sklenil svoj nagovor ormoški župan Vrbnjak.
Če se na kratko vrnemo k praznovanju občinskega praznika, naj omenimo, da se prav poseben dogodek obeta v soboto, 15. junija, ko bo pred ormoškim gradom potekal izbor najlepšega starodobnika Slovenije. Prireditev bo tudi v letošnjem letu imela mednarodno udeležbo.
Še isti dan bo potekalo ribiško tekmovanje za pokal občine, vsi navdušenci kopanja pa se bodo razveselili odprtja bazena.
In če bodo prav najmlajši odprli občinski praznik, ga bodo tudi sklenili. Eden zadnjih dogodkov bo namreč baletna predstava Glasbene šole Ormož, ki bo na sporedu 18. junija. Praznovanje pa se končuje 20. junija, ko bo v cerkvi sv. Jakoba v Ormožu maša za domovino.
Občina Ormož vas vabi v objem s svojimi turističnimi kmetijami, z vinskimi kletmi, gostilnami, gostišči, apartmaji, s počivališči za avtodome, s kolesarskimi, z jahalnimi, vodnimi in s pešpotmi, z naravnimi rezervati, s krajinskimi parki in številnimi muzeji, cerkvami ter z doživetji. Vabljeni, da se nam pridružite na praznovanju 5. občinskega praznika.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine