15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Martinovanje na Krasu vabi z novimi prizorišči in čezmejno noto

Piše: L. K. F., ORA Krasa in Brkinov

Od 4. do 12. novembra 2023 več kot 80 vključenih ponudnikov vabi na Kras: na raziskovanje čarobne jesensko obarvane krajine, butičnih dogodkov in nepozabnih doživetij.

Martinovanje na Krasu 2023 s tradicijo po celotni destinaciji razpršene ponudbe odprtih kleti, Tekaškega pozdrava jeseni, martinovih tržnic v Sežani in Dutovljah, Praznika vina v Štanjelu ter drugega dogajanja nadgrajuje v čezmejno prireditev, saj se številnim prizoriščem pridružil tudi tradicionalni Praznik sv. Martina na Proseku.

Od 4. do 12. novembra 2023 več kot 80 vključenih ponudnikov vabi na Kras: na raziskovanje čarobne jesensko obarvane krajine, butičnih dogodkov in nepozabnih doživetij.

Martinovanje na Krasu ostaja zvesto tradiciji največjega martinovanja pri nas, na območju dveh občin, z 19 odprtimi kletmi in s 7 prizorišči dogajanja, ki jih povezuje brezplačni avtobus. Letos mu dodajamo čezmejno noto. Martinovanje na Krasu bo vrhunec doživelo prav na martinovo! V soboto, 11. novembra, v odprte kleti vabijo ponudniki ob Kraški vinski cesti, ki jih bo znova povezoval organiziran, tokrat brezplačen avtobusni prevoz. Martinova sobota v Sežani bo postregla z bogato martinovo tržnico lokalnih dobrot, martinovanje na osrednjem vaškem trgu v Dutovljah bo poleg enogastronomske ponudbe postreglo z blagoslovom mladega vina. Praznik vina v Štanjelu bo tudi letos v znamenju izbrane ponudbe vin in kulinarike z živo glasbo in pristnimi doživetji bisera Krasa. V Botanični vrt ob vili Mirasasso vabi edinstveno doživetje Vila, vrt in vino v spremljavi jesenske dekorativne pripovedi. Za tekaške navdušence je tudi letos na voljo Tekaški pozdrav jeseni v očarljivi Lipici. V Pliskovici si privoščite Kozarček z Martinom in mladim vinom, večer pa bomo na martinovo zaključili z glasbo na Martinovem koncertu s skupinama Tequila in Nočni skok.

Pestro ne bo le na martinovo soboto, saj bo mogoče vse od 4. novembra izbirati med obiski odprtih kleti, raznolikimi doživetji bisera Krasa – Štanjela, se nasmejati s Slovensko vicoteko na večeru smeha v Tomaju, obiskati Akademijo terana s pokušino kraških dobrot, Kraško dvorišče Vinakras bo gostilo edinstveno pokušino vin in pršuta. Tudi petkov večer, 10. novembra, bo glasbeno obarvan s skupinama Zvita feltna in Mambo kings.

Vabljeni na Martinovanje na Krasu, na kulinarično razvajanje in pokušino edinstvenih kraških vin.

Podrobnosti o programu in ostale informacije najdete na www.martinovanjenakrasu.si.

foto: ORA Krasa in Brkinov

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine