17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Kako izbrati najprimernejši način centralnega ogrevanja

Piše: C. R.

Zaradi zaostrenih razmer, nestabilnega trga energentov ter težav pri dobavah nekaterih naprav in izdelkov, je skrb za topel dom že vsaj leto dni posebno žgoča tema. Zanimanje za nekatere energente in ogrevalne naprave je že pred lanskim poletjem poskočilo do te mere, da se je čakalna doba podaljšala za več mesecev. Večini od vas je tako že jasno, da je poleg cene energenta in kakovostne ogrevalne naprave še kako pomembna tudi zanesljivost dobave. Vse investitorje, ki resno razmišljajo o vgradnji nove peči ali toplotne črpalke, nato čaka še izziv, kje najti primernega izvajalca in strokovnega serviserja centralnega ogrevanja.

Celovita rešitev centralnega ogrevanja in hlajenja

Kako torej izbrati centralno ogrevanje, katera vrsta ogrevanja ali hlajenja je za vas in vaš objekt optimalna? Praviloma je vgradnja novega ogrevalnega sistema drag in zahteven poseg, ki zahteva tehten premislek in tudi dragoceni čas. Dostop do obilice informacij kar z domačega kavča je sicer prednost, ki kupcu omogoča dober pregled ponudbe na trgu. Vendar pri tako veliki investiciji ni dovolj samo prelistavanje katalogov in brskanje po spletnih straneh. To je lahko celo zavajajoče. Na trgu je namreč mnogo ponudnikov, ki imajo v ponudbi različne sisteme ogrevanja, ni pa veliko takih, ki imajo 20- ali celo 30-letne izkušnje ter poskrbijo za celovito storitev in rešitev centralnega ogrevanja in hlajenja ter zastopajo znamke, ki so se v naših podnebnih razmerah izkazale z ustrezno kakovostjo.

Dober načrt je izjemno pomemben

Pri izbiri toplotne črpalke ali sodobne peči je treba upoštevati veliko dejavnikov: podnebje, način gradnje, zahteve objekta, pričakovanja in življenjski slog stanovalcev, stanje kurilnice in druge. Vsaka stavba in v njej kurilnica je namreč edinstvena, ogrevalni sistem pa je stalno delujoč in »živ« aparat, ki mora delovati zanesljivo vse dni v letu. Zato je treba k celotni investiciji v ogrevanje, hlajenje in prezračevanje pristopiti celostno. Le tako boste dosegli varčno, varno, zanesljivo in dolgoročno delovanje vgrajene naprave v vseh razmerah.

Če bi radi posodobili oziroma vgradili nov sistem ogrevanja, hlajenja ali prezračevanja, vas vabimo, da za nasvet vprašate v Veto Group. To je največja povezana skupina zasebnih podjetij v Sloveniji, ki ponuja sisteme za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje ter kopalniški program. Dileme pri odločitvi vam pomaga rešiti njihov strokovni svetovalec, ki bo ponudil vam prilagojeno rešitev in informacijo, ki bo odlična osnova za odločitev, v katero smer naj gre investicija. Izbira za vaš dom ali podjetje bo tako lažja in manj stresna.

Ves potreben material na enem mestu

Veto Group že vrsto let zastopa svetovno uveljavljene znamke, kot so na primer De Dietrich, Stiebel Eltron, Windhager, Panasonic, Kronoterm, Biodom, Stadlertvt, Emmeti, DL Radiators, Danfoss, Frankische in številne druge.

V ponudbi imajo naprave, ki so se v več desetletni praksi izkazale za kakovostne in zanesljive pri delovanju. Bogata ponudba toplotnih črpalk, centralnih prezračevalnih naprav, peči na lesno biomaso, peči na plin, oljnih peči in klimatskih naprav omogoča, da vam lahko ponudijo vsaj dva cenovna razreda rešitev, pri čemer je v vsakem primeru njihovo osnovno vodilo kakovost izdelkov. V ponudbi boste našli celoten spekter inštalacijskega materiala, vključno z radiatorji, konvektorji, dimniki, gorilniki, zalogovniki in grelniki vode. To vam omogoča, da ves potrebni material dobite na enem mestu.

Monterji in serviserji po vsej državi

Združenje Veto Group ima eno največjih mrež monterjev in serviserjev strojnih inštalacij po vsej Sloveniji. Njihov tehnično-prodajni svetovalec vas tako lahko poveže z lokalnim izvajalcem, obrtnikom iz vaše okolice, ki bo profesionalno poskrbel za vašo kurilnico in bo tudi po vgradnji sistema v vaši bližini in hitreje na voljo, ko ga boste potrebovali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine