11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Evolucija bitumenskih skodel Tegola Canadese

Piše: C.R.

Bitumenska skodla Tegola Canadese je na trgu že več kot 45 let in je primerna za prekrivanje objektov vseh vrst in oblik. V vsem tem času je proizvajalec izdelek še razvil, še posebej intenzivno v zadnjih letih, in tako dodatno povečal varnost in trajnost strehe.

Izbira »tegole« oz. bitumenske skodle

Treba se je zavedati, da bitumenska skodla ni vsaka Tegola Canadese Premium. Na trgu prodajajo bitumenske skodle različne kakovosti, ki se razlikujejo po svoji sestavi in kvaliteti uporabljenih surovin. Nekatere »tegole« so namenjene prvenstveno za prekrivanje vrtnih ut in pomožnih objektov. Enake so le po videzu. Sestava bitumenske skodle je sledeča:

Nove lepilne točke s prikazano pozicijo žebljička

Nove patentirane lepilne točke

Zaradi spremenjenih vremenskih razmer in večje varnosti je proizvajalec začel razvijati tudi nove lepilne zmesi in oblike lepilnih točk, ki bodo zagotavljale zlepljenje pri nižjih temperaturah, potrebna bo večja odtržna sila (boljša zlepljenost), boljše bo tesnjenje okoli žebljička in večja odpornost na neurja (močnejše sunke vetra).

Nove lepilne točke imajo sedaj dvakrat večjo površino, na katero je naneseno novo agresivno lepilo. V sredino lepilne točke je zabit žebljiček lepenkar, skodle pa so oblikovane tako, da se skodla zalepi okoli žebljička, kar poveča tesnost strehe in varnost. Lepilne točke so zaščitene z mednarodnim patentom (PCT / IB2019 / 000571). Skodla se pribija v sredino kroga (na sliki označeno z rdečo piko).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine