9.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Družinski izlet na Vrhniko

 

Piše: C. R.

Če iščete destinacijo, ki ponuja raznovrstne aktivnosti za vso družino, potem je Vrhnika odlična za to. Je le nekaj kilometrov oddaljena od Ljubljane in ponuja čudovito kombinacijo naravnih lepot, zgodovinskih znamenitosti in sproščenega vzdušja. Preberite, zakaj naj bo Vrhnika na vrhu seznama vaših družinskih izletov.

Po Sloveniji je nastala že prava transverzala pravljično-doživljajskih poti. Na Vrhniki imajo kar tri poti, ki naravo in kulturo ter lokalne posebnosti približajo skozi zgodbo in doživetja. Lahko se odpravite na zamočvirjeno dogodivščino Pot močvirskih škratov na Mali plac in poiščete čarobni izrek, na poti pa srečate močvirske živali. Nedaleč stran od Vrhnike se na Zaplani pridružite Rimljanu Julijanu in smaragdnemu deževniku na Smaragdni dogodivščini ob Ajdovskem zidu. V strmi soseski nad Starim malnom pa odkrijete skrivnost zmajevega templja in postanete krotilci vode na poti Tempelj zmaja Lintverna.
Tehniški muzej Slovenije v Bistri ponuja naravoslovne zbirke, zanimive razstave, otroške kotičke in delavnice, ki vedno navdušijo. Zraven je najbolj dišeče doživetje, za katerega potrebujete zemljevid Menihovega vrta, ki ga dobite v Gostilni Bistra in služi kot vstopnica v Skrivnostno Bistro.
Obiska Vrhnike si seveda ne moremo zamisliti brez postanka v Cankarjevi spominski hiši. Le nekaj korakov stran se lahko odpravite na sproščujoč sprehod s poniji vse do vrha Svete Trojice. Tam boste odkrili poslanstvo Inkluzivnega parka Poniji s klanca.
V Cankarjevem domu na Vrhniki organizirajo in filmske projekcije za vse starosti. Družine pa tudi vedno najdejo nekaj zase na vrhniških prireditvah, kot so Pustovanje, Gregorjevo, Argonavtski festival, Poletje na Vrhniki, Festival kave in Veseli december.
Vrhnika vam ponuja dan, poln vznemirljivih pustolovščin!
www.visitvrhnika.si (+ seveda naši logotipi in FB ter IG znakec)

Smaragdna dogodivščina ob ajdovskem zidu

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine