5 C
Ljubljana
torek, 27 februarja, 2024

Doživite zimske počitnice v Kamniku

 

Piše: C. R.

Foto: Zavod za turizem in šport Kamnik

Kamnik je v zadnjih letih postal privlačna zimska turistična destinacija, kjer lahko s svojo družino doživite nepozabne zimske počitnice, ki bodo v Kamniku od 19. do 23. februarja.

 

V samem mestnem jedru male in velike drsalce tudi med zimskimi počitnicami na brezplačno drsanje še vedno vabi mestno drsališče.

 

Zimske počitnice v Termah Snovik

 

V Termah Snovik vas vabijo v čarobni svet zimskih počitnic, kjer se družinska pustolovščina prepleta z neizmernim užitkom v snegu. Njihov paket za družinske zimske počitnice je zasnovan z mislijo na nepozabno doživetje za vse člane družine. Zimski raj med zasneženimi snoviškimi gozdovi vas pričakuje z odprtimi rokami, poln čarobnosti, smeha in skupnih trenutkov. V prijetni toplini term lahko uživate v številnih posebnih animacijah, ki jih pripravljajo za vas. Otroke bo posebno razveselilo drsanje s Palčkom Snovič- kom na drsališču poleg termalnega kompleksa. Mrzla lička in roke pa si bodo lahko ogreli v toplem bazenu in se zabavali z otroškimi animacijami in vodnimi vragolijami ter obiskom palčka Snovička. Otroška animacija je za apartmajske goste in dnevne obiskovalce s karto za kopanje brezplačna. Brezplačno je tudi drsanje na pokritem drsališču (proti plačilu možna izposoja drsalk in druge opreme). Drsališče v Tuhinjski dolini pri Termah Snovik (https:// www.terme-snovik.si/si/novice/brezplacno-drsanje-terme-snovik) bo med zimskimi počitnicami odprto od 11. do 19. ure (šolske po- čitnice v osrednjeslovenski regiji), kjer bodo potekale tudi dodatne aktivnosti in zabavne igre na ledu. Drsanje pa je sicer že možno in sicer vsak delovnih od 16. do 19. ure ter med vikendom od 11. do 19. ure. Tečaj drsanja bo med zimskimi počitnicami potekal med 11.00 do 12.15.

 

Več informacij o družinskem paketu poiščite na: https://www. terme-snovik.si/sl/trgovina/posebne-ponudbe/zimske-pocitnice

 

Zimske počitnice na Veliki planini

 

Ko Veliko planino pokrije bela snežna odeja, na plano kukajo le še strehe pastirskih bajt, prostrane pašnike pa krasijo uhojene poti ljubiteljev snega in pohodništva. Ker na Veliki planini ni umetnega zasneževanja, je pričetek zimske sezone odvisen od naravnega snega. Ko na planini zapade dovolj snega, pridejo na vrsto ljubitelji smučanja, sankanja, krpljanja in teka na smučeh.

 

Več informacij o zimskih počitnicah na Veliki planini najdete na povezavi: http://www.velikaplanina.si/2023/02/07/zimske-pocitnice-na-veliki-planini/

 

Pastirska akademija in hranjenje živali v Slovenia Eco Resortu

 

V idilično glamping vasico Slovenia Eco Resort vas vabijo na izvrstno kulinarično izkušnjo v čudovitem naravnem ambientu ob reki Kamniški Bistrici. V restavraciji lahko naročite mesne in morske jedi iz žara in izpod peke. Tudi v času zimskim počitnic vsak dan ob 8.00 vabijo otroke, da se udeležijo Pastirske akademije in v spremstvu pastirja tudi pozimi hranijo divje in domače živali. Star- ši pa se lahko razvajajo v savni ob reki Kamniški Bistrici.

 

Med zimskimi počitnicami na sprehod v Arboretum Volčji Potok

 

V parku vas pričakujejo dinozavri v naravni velikosti in veliko otroško igrišče. V lepem dnevu se lahko povzpnete na razgledni stolp, ki nudi čudovite razglede na okolico in Kamniško – Savinjske Alpe. Vabijo vas na zabavno spoznavanje 50 posebnih dreves s pomočjo drgnjenke. Tudi med počitnicami velja polovična vstopnina (osnovnošolci 3 eur, družina 12 eur). Po sprehodu in igrah v zimski naravi vas vabijo na sladko kulinarično razvajanje v gostinskem paviljonu v središču parka.

Več si lahko ogledate na povezavi: https://www.arboretum.si/

 

Rezervirajte svoje počitnice v Kamniku: http://www.visitkamnik.com/sl/namestitv

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine