3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

»Če ne obravnavamo kože, celostno zdravje ni mogoče«

Piše: Petra Janša

Dobro je spremljati oddajo Planet zdravja na Prvi TV, programu televizije Nova24TV, kjer Igor Ogorevc, solastnik podjetja AS AN, d. o. o., znanega po blagovni znamki Planet zdravja, vsak teden gosti zanimive ljudi, ki so jim v podjetju pomagali pri procesu zdravljenja.

Verjetno ni Slovenke ali Slovenca, ki ne bi poznal pevca pesmi Vse je lepše, ker te ljubim, Trideset let, Vem, nekje živeti mora, Bisere imaš v očeh in še mnogih drugih. To je Oto Pestner, slovenski pevec, skladatelj in aranžer zabavne glasbe, ki je bil prejšnji ponedeljek gost v drugi oddaji Planet zdravja. Z Igorjem Ogorevcem sta se naključno spoznala pred štirimi leti pred snemanjem neke oddaje na konkurenčni televiziji. Če gre verjeti tistim, ki menijo, da se vse v življenju zgodi z namenom, potem je tudi to srečanje bilo takšno, saj Pestner, kot je sam dejal, takrat ni bil v najboljši kondiciji. Njegova telesna teža je bila precej večja, kot je danes, posledično je trpelo tudi zdravje.

Pestner: To mora delovati z roko v roki

»Imel sem precejšen refluks, bil sem močno zadihan. Vsega je bilo po malem,« je gledalcem zaupal Oto Pestner in dodal, da je bilo po načinu, ki ga izvajajo v Planetu zdravja, mogoče ugotoviti, kje v organizmu so najbolj akutna stanja, ki jih je bilo treba spraviti v red. »In sva začela. V prvi učni uri sem videl, kako Igor to počne. Predpisal mi je določene medikamente – pri njem so to olja, kot mnogi že veste. Vsako olje ima svojo številko in svojo vlogo. Začneš jemati ta olja, da se začnejo stvari spreminjati,« je pripovedoval Pestner.  »Ko sva se spoznala, si imel resne težave s hojo. Videl sem, da si zelo težko

Igor Ogorevc: »Če ne vzpostavimo pravilne električne prevodnosti v koži, je teoretično nemogoče popravljati kakršnokoli napačno stanje v telesu.« (foto: Freepik)

stopil na oder in z njega. Si tudi opazno šepal,« je pripomnil Ogorevc. »Takrat sem imel podzavestni strah, ali me bodo noge zdržale ali ne. (…) Temu je verjetno največ botrovala teža. Danes pa je stvar precej drugačna. Laže premagujem vsakdanje napore,« je dejal Pestner. Ogorevc pa je iz svojega zornega kota razložil Pestnerjevo takratno zdravstveno stanje. Pevčeva telesna teža je bila opazno povišana, na njihovem pregledu pa so ugotovili težave s celotnim kardiovaskularnim sistemom, kar so pred tem ugotovili tudi njegovi zdravniki. V tem času je Pestner doživel srčni zastoj – tega so rešili tako s pomočjo zdravniške tehnike kot tudi s pomočjo Planeta zdravja. »To mora delovati z roko v roki, tega se ne da izolirati drugega od drugega,« je prepričan Pestner, ki je po tem zdravstvenem dogodku dobil nov rojstni dan. »Stvari so se začele izboljševati, moja telesna teža se je znižala in zdaj sem pristal na nivoju, ki ni slab. Ni sicer idealen, a počutje je veliko boljše,« je dodal znani slovenski pevec, ki sedaj svoje delo in vsakdanja opravila opravlja brez večjega napora.

»Pred 14 dnevi sem imel tako imenovano ablacijo srca, kjer ti umirijo ritem srca. Aritmija srca je manjša ali pa je lahko celo odpravljena,« je še dejal Pestner in dodal, da je po tem imel že nekaj nastopov in se dobro počuti. »To je boljši del moderne alopatske medicine, saj bi bil Oto brez teh posegov še vedno ogrožen,« je dodal Ogorevc, ki je sicer precej kritičen do zahodne medicine.

V koži sta najpomembnejši električna prevodnost in temperatura kože.

 

Pestnerjeve zdravstvene težave

Kaj vse v telesu Ota Pestnerja ni delovalo pravilno, ko je prvič obiskal Planet zdravja, in kar so zdravniki označili kot motnje kardiovaskularnega sistema? Najprej so ugotovili hipoaciden želodec s stalnim refluksom. Zaradi dolgotrajnega refluksa so ugotovili slabšo jetrno funkcijo, kar je povzročilo poslabšano delovanje ledvic, zaradi katerega pa je bilo tudi slabše odvajanje vode. To je bil tudi vzrok, da se je Pestnerju teža nabirala, čeprav so mu zdravniki dajali terapijo za odvajanje vode, ki pa ni bila dovolj učinkovita. »Ko smo to zdravniško terapijo združili z našo podporo želodcu, jetrom, ledvicam, da se je sprostilo tudi srce, so bile ledvice same sposobne odvesti odvečno količino vode. Če se prav spomnim, je bil v prvih štirinajstih dneh rezultat minus pet kilogramov,« je dejal Ogorevc. »Celo sedem,« ga je popravil Pestner. »To je vedno tako. Ko telesu omogočimo boljšo funkcijo organov in žlez, potem telo vedno pozitivno odreagira. Prvo je bilo zmanjšanje telesne teže, posledično se je pojavila bistveno boljša cirkulacija krvi in limfe. Kar naenkrat ni bilo več bolečin v kolku,« nadaljuje Ogorevc in podari, da so kot odgovorni terapevti začeli delati tudi na njegovi koži. »Koža je človekov največji, najtežji in najpomembnejši organ. Če kot odgovorni terapevti, pa naj gre za kateregakoli terapevta, ne obravnavamo kože kot največjega dela naše celote, ki se imenuje telo, potem celostno zdravje sploh ni mogoče. Brez obravnave kože in popravljanja funkcije kože je vse, po domače rečeno, ‘šlamparija’,« poudari Ogorevc.

O električni prevodnosti in temperaturi

V koži sta najpomembnejši električna prevodnost in temperatura kože. »Dejstvo je, da pri vseh bolnikih opažamo resne motnje električne prevodnosti kože ter resne motnje in odstopanja v temperaturi kože, bodisi da je koža pretopla ali prehladna – ali nam je prevroče ali pa nas zebe,« pravi Ogorevc in razloži, zakaj je električna prevodnost kože neskončno pomembna. »V koži imamo posebne senzorje za temperaturo, za tlak, za svetlobo, živčni končiči so ločeni za toploto in za hlad. Imamo tip – mi čutimo vsak dotik na koži. In prek teh senzorjev, prek živčnega sistema, potujejo električni signali v naš centralni živčni sistem, kjer možgani to obdelajo. Ti signali potujejo prek električnih impulzov,« je jasen Ogorevc in doda: »Če je električna prevodnost kože motena, ti impulzi potujejo bodisi prehitro, bodisi prepočasi, kar pa je spet odvisno od temperature kože. Če je temperatura kože previsoka, električni signali potujejo prehitro, v podhlajeni koži potujejo prepočasi – v obeh primerih napačno.« Ogorevc razloži, da tako potujejo popačeni električni signali, kar avtomatsko pomeni, da naš centralni živčni sistem ne dobi pravilnih informacij, kaj se dogaja v naši zunanjosti in prav tako ne more pravilno reagirati. Živčni sistem pa je povezan s celim telesom. Če ne vzpostavimo pravilne električne prevodnosti v koži, je teoretično nemogoče popravljati kakršnokoli napačno stanje. »Predvsem bi tukaj izpostavil težavo s cirkulacijo, kot so vse kardiovaskularne in vse nevrološke bolezni. Naša teorija in praksa sta dokazali, da če ne popravimo električne prevodnosti v koži kvalitetno, je ravno tako, kot bi hoteli izboljšati delovanje računalniškega programa, zraven pa pozabili, da električna napetost stalno niha.«

Igor Ogorevc je z oljem 44 pomagal tudi Pestnerjevemu kužku (fotografija je simbolična). (foto: Pexels)

Klic gledalke v studio

Ogorevc je odgovarjal tudi gledalki, ki jo velikokrat strese elektrika, ko se dotakne česa kovinskega. »Ljudi trese elektrika takrat, ko so polni statične elektrike – gre za jalovo energijo v telesu. To pomeni, da so vaše arterije močno zožene in se zato koža ali notranjost  telesa pregreva. Ta temperatura nastane zaradi trenja od pretoka skozi zožene arterije. Velikokrat ali vedno pa je to povezano s hiperfunkcijo imunskega sistema. Koliko kroničnih bolezni vas muči?« je vprašal voditelj gledalko. »Sladkorna, dva infarkta, dva raka, zlom hrbtenice, pet operacij na hrbtenici, da ne naštevam …«  Gospo je Ogorevc opozoril, da njeno telo kliče na pomoč, in jo potolažil, da se s takšnimi stanji, kot je njeno, v Planetu zdravja dnevno srečujejo. »Bistveno vam lahko izboljšamo kvaliteto vašega življenja. Upoštevati je treba, da je prvi in največji organ vaša koža. Mi to znanje imamo, ampak v tako kompleksnih situacijah, kot je vaša, ne moremo govoriti na pamet. Zato bi vas povabil na pregled, da se bo vaše stanje začelo izboljševati. Imate sistemske težave. Pri vas je nujno izboljšati cirkulacijo, zato da se bo vaše stanje začelo popravljati,« je gledalki dejal Ogorevc in jo povabil v enega od centrov Planet zdravja, kamor ste vabljeni tudi bralci Demokracije, če imate kakršnekoli težave z zdravjem. Ali kot pravi nova pesem Ota Pestnerja, namenjena Planetu zdravja: »Vsak ima svoj problem, mi pomagamo vsem.« A samo če si to želimo.

Ozdravljen Pestnerjev kuža

Ogorevc pa je z olji pomagal tudi Pestnerjevemu psičku pasme kavalir kralja Karla, ki se je pred časom zelo poškodoval – imel je nalomljeni dve vretenci, hrbtenjača pa je k sreči ostala nepoškodovana. V navzočnosti veterinarjev na Veterinarski kliniki v Mestnem logu mu je Ogorevc z oljem 44 namazal smrček in blazinice tačk, saj psi nimajo kože kot ljudje, da bi prišli do živčnega sistema v telesu. Po nekem času je prej nepremični kuža kazal jeziček, obračal glavo in smrček, kasneje premikal tudi tačke, čez slab teden pa je že bil v domači oskrbi in danes je zdrav pes. Olje 44 temelji na smoli določenega iglavca in vsebuje ogromno taninov, ki, ko pridejo v stik s telesom, takoj ustavijo hiperfunkcijo organov in žlez. In ko se je hiperfunkcija ustavila, v telesu ni bilo več stresa, imunski sistem pa je bil sposoben takoj zaznati, kje v telesu je bila napaka in začel usmerjati vso cirkulacijo krvi in limfe v poškodovani del, da se je v nekaj urah obnovil, kar se je zgodilo tudi v primeru Pestnerjevega kužka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine